Aşkzede Oyuncu Tercihleri

Oyuncu Tercihleri

Senaryo, yönetmen ve başroldeki erkek oyuncu hazır olunca sıra tropik adada komik olaylar yaşayacak diğer karakterleri oynayacak aktörlerin bulunmasına geldi.
Yönetmen Stoller, “Forgetting Sarah Marshall”ın prodüksiyonun ilk anından son dakikasına kadar her aşamada tam bir esneklik olması gerektiğini hissediyordu. Bu noktada Apatow prodüksiyonlarının değişmez bir ilkesi devreye girdi. Segel’in yazdığı senaryodan yola çıkılarak yapılan filmde rol alacak aktörlerin zaman zaman senaryodan ayrılarak özgürce oynaması hedeflendi.

Örneğin “Forgetting Sarah Marshall”ın orijinal senaryosunda Sarah’ın Peter ile ilişkisini noktaladığı sahnede Peter’in çıplak olduğu, sonra giyindiği yazılıydı. Çekimler yapılırken bu değiştirildi ve Peter karakteri terk edilme sahnesinin tamamında çıplak kaldı. Başta Stoller olmak üzere tüm yapımcılar, Peter’in çıplak kalmasının daha eğlenceli olacağını düşündükleri için değişiklik yapıldı.
Oyuncu seçme süreci, filmin baş karakteri Sarah Marshall’ı oynayacak kadın oyuncunun aranmasıyla başladı. Sarah Marshall karakterinin özelliği, ben-merkezci ama sempatik, erkeklere hükmetmeyi seven ama sevimli bir kadın olmasıydı. Yapımcılar bu rol için “Crime Scene: Scene of the Crime” adlı televizyon şovunun yıldızı Kristen Bell üzerinde karar kıldılar.

Judd Apatow bu rol için neden Kristen Bell’in tercih edildiğini şöyle açıklıyor: “Kristen’in oynadığı Sarah Marshall ile Jason’un oynadığı Peter Bretter arasında mükemmel bir çekim gücü vardır. Sarah’ın emir vermeyi seven alaycı mizacı ile Peter’ın yavru-köpek kırılganlığı birbirine tezat gibi görünse de aslında harika bir uyum oluşturur. İkisi bir araya gelince çok ilginç ve eğlenceli bir çift ortaya çıkar. Kristen’in oynadığı karakter eğlenceli yaklaşımla geliştirilmişti. Show dünyasında insanları satirize etmeyi / hicvetmeyi daima eğlenceli bulmuşumdur. Kristen Bell’in televizyon dünyasında kendisine yer etmiş bir oyuncu olması nedeniyle bu işin altından kalkacağına inanıyordum.”

Kristen Bell ise, filmdeki rol arkadaşının yazdığı senaryoyu çok beğendiği için bu filmde oynamayı istediğini belirterek şunları söylüyor: “Romantik komedilerin çoğunda filmin sonunu önceden tahmin edebilirsiniz. Ancak bu filmin senaryosunda belli bir gerçekçilik boyutu vardı. Jason kesinlikle üç boyutlu bir öykü yazmıştı. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Sonuçta öykü akışında meydana gelen her durumun çok farklı boyutlarını görebiliyorduk.”

Yapımcı Shauna Robertson da şu yorumu yapıyor: “Bence Sarah Marshall rolü için Kristen kesinlikle doğru oyuncuydu. İzleyicinin bu karakteri bazen çok severken, bazen de ondan nefret etmesi gerekiyordu. Kristen her ikisini de başarıyla oynayarak izleyicinin bazen sevmesini, bazen nefret etmesini sağladı. Sonuçta ortaya izleyiciyi kahkahaya boğarken ekrana yapıştıran bir Sarah Marshall çıktı.”

Peter’ın Hawaii’de bulduğu ve beynini kurcalayan sorulardan kurtulmasına yardımcı olan mantıklı ve sağduyulu sevgilisi Rachel Jansen rolünde Mila Kunis kamera karşısına geçti.

Senaryo yazarı / oyuncu Jason Segel bu karakterin özelliklerini şu sözlerle anlatıyor: “Filmin başında Peter’in sevdiği ve beğendiği herşeye tam tezat oluşturacak bir karakter oluşturmak istedim. Rachel Jansen karakterinin özelliği, Sarah Marshall’ın tam anlamıyla antitezi olmasıdır. Onun hiç kimse tarafından aşırı sevilmeye, başkalarından takdir görmeye ihtiyacı yoktur. Sarah Marshall herkesçe pohpohlanmaya ne kadar meraklıysa Rachel’de tam tersi özellikler vardır.”

Rachel Jansen’in portresini çizen Mila Kunis aslında Apatow / Robertson prodüksiyonlarının yabancısı değildi. “Knocked Up” projesinin oyuncu seçmelerine katıldığı halde film yapımcılar ona daha uygun düşecek bir proje çıktığı zaman çalışmak üzere akıllarının bir köşesinde tutmuşlardı. “Forgetting Sarah Marshall”daki Rachel rolünün ortaya çıkmasıyla Mila’nın beklediği fırsat çıkmış oldu.

Mila Kunis’in filmdeki rol arkadaşı ve filmin konusuyla ilgili yorumu şöyle: “Jason’un yazdığı senaryoyu çok sevdim. Ayrılık olayına bir erkeğin bakış açısından bakan bir senaryo açıkçası hoşuma gitti. Jason’un dürüstlüğü çok tatlıydı. Bir yazar olarak hiç de aptal olmadığını göstermiş oldu. Senaryosunu yazdığı filmin başrolünde de kendisi oynadığı için 10 tane farklı kadınla seks sahnesi koymuş. Hatta birden fazla kadınla aynı anda yatağa girdiği sahne için bile yer bulmuş. Gerisini siz düşünün!”

“Forgetting Sarah Marshall”ın oyuncu seçmelerine katılanlar arasında İngiliz stand-up komedyeni Russell Brand da yer alıyordu. Beline taktığı çeşit çeşit kemerlerle süslediği deri pantolonu, darmadağınık yapılı uzun saçları ve siyah göz farlarıyla stüdyoya gelen Russell Brand herkesi şaşırttı. Yapımcılar önceleri onu ne yapacaklarını bilemediler ama komedi yeteneğini görünce Russell’un görünümüne uygun düşecek rock yıldızı karakterini yarattılar.

Filmin yardımcı oyuncu kadrosunda ayrıca “The 40-Year-Old Virgin” ve “Knocked Up”ın gedikli oyuncularından Paul Rudd ile Jonah Hill de yer aldı. Bu iki oyuncu sırasıyla sörfçü Chuck ve garson Matthew rollerinde kamera karşısına geçtiler.

Ağlamayı Bırak, Sıçramaya Bak: Dublör Çalışmaları ve Eğitim

Jason Segel’de yükseklik korkusu olduğu bilinir. Bu korkuyu yenmesi için filmin baş karakterinin sarp bir kayalığın tepesinden atlaması nasıl olurdu?

Yönetmen Stoller ve ekibi, Hawaii’deki Oahu adasının kuzey sahilindeki Laie Point’te okyanusa 180 derece manzaralı harika bir nokta buldular. Oradaki 100 metre yüksekliğindeki kayalığın tepesine çıkan Hawailli gençler, gözünü kırpmadan aşağıda adeta beton etkisi yapan okyanusa atlıyorlardı. Peter’in yukarıda kayalığın kenarında hayata tutunmaya çalıştığı, Rachel’in aşağıdaki okyanus sularında ilerlemeye ve Peter’i atlaması için cesaretlendirmeye çalıştığı sahnenin çekimi için ustaca bir kamera çalışması yapılması gerekiyordu.

Kayalıkların üzerinde kurulan sete görünüm olarak akbabayı çağrıştıran dev vinçler kurulurken prodüksiyon ekipleri Laie Point bölgesinde konuşlandı. Kayalıkların olduğu bölgeye ışık sistemleri, kameralar ve teknik ekipler yerleştirildi. Aşağıdaki okyanus sularında ise üç tane emniyet botu sürekli hazır bekliyordu. Başlarında da rüzgar ve okyanus koşullarını aralıksız gözlemleyen dünyaca ünlü su uzmanları vardı. Prodüksiyon ekipleri artık Peter’in Sarah’tan beyinsel kaçışını çekmeye hazırdı. Lojistik açıdan zor olacağı kesindi ama imkansız değildi.

Segel’in uçurumdan düşme illüzyonunu yaratmak için gereken donanımı dublör koordinatörü Tim Trella dizayn etti. Aktöre ihtiyaç olduğunda onu güvenle geri çekecek emniyet kemeri ve teller bağlandı. Alınan tüm önlemlere rağmen Segel’in uçurumdan salınırken tehlike atlattığı ve düzeneği hazırlayanlara, “Öteki dünyada tepenize bineceğim” diye bağırdığı görüldü.

Oyuncuları bekleyen en kolay görev ise, kristal mavisi Hawaii sularında sörf dersleri aldıkları anlar oldu. Özellikle Segel, Brand ve Rudd’un sörf yapmayı öğrenmesi gerekiyordu. Daha önceden birkaç kez deneyen Kristen Bell ile Mila Kunis ise Hawaii sularında sörf yapmayı çok sevdiler. Özellikle Kristen Bell, “Sörf yapmayı öğrenmek favorilerim arasındaki yerini aldı. Yakın gelecekte profesyonelleşmeyi bile düşünüyorum” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Hiç yorum yok: