The Mummy: Rick O’Connell rolünde Brendan Fraser

Kahramanlar ve Zalim Diktatörler

Şimdi 21 yaşında olan genç kaşifimiz Alex O’Connell tarafından, İmparator Mumya’nın yanlışlıkla uyandırılmasıyla yeni maceramız başlar. Çin’in gelmiş geçmiş en zalim savaşçısı olan Ejder İmparatoru, bundan binlerce yıl önce büyücü kadın Zi Yuan tarafından lanetlendiğinden beri dünyayı ele geçirmeyi başaramamıştır. Yeniden hayata dönen mumya, dünyayı ele geçirmeye kararlıdır. Ancak bunu başarabilmek için Shangri-la tapınağının yerini bularak sonsuz hayata kavuşmak zorundadır. Eğer oradaki ebedi hayat suyundan içebilirse, yüzyıllardan beri mezarlarında gömülü olan ordusunu da uyandıracaktır. Tabii Rick, Evy ve Alex O’Connell onu durduramazsa…

Rick O’Connell rolünde Brendan Fraser

Gözüpek maceraperest Rick O’Connell rolüne Brendan Fraser’in dönmesi hayati önem taşıyordu. Aksiyon ile komediyi başarıyla harmanlayabilen az sayıdaki aktörlerden birisi olduğu gibi, ilk iki filmde Rick O’Connell rolünü başarıyla hayata geçirmişti.
Yapımcı Ducsay, “Mumya” serisinde Brendan Fraser’in önemini şu sözlerle yorumluyor: “Rick O’Connell karakterinin olmadığı bir ‘Mumya’ filmi düşünülemeyeceği gibi bu rolde Brendan’ın oynamadığı bir ‘Mumya’ filmi de düşünülemez. Brendan bu karakterle adeta bütünleşti. Fantastik oyununun yanısıra ilk filme kıyasla fiziksel görünüm açısından daha iyi durumda. Filmde akrobatik beceri gerektiren sahnelerin hepsinde kendisi oynadı.”

Üçüncü kez Rick O’Donnell rolüyle izleyici karşısına çıkan Brendan Fraser, filmin senaryosu ve rolüyle ilgili olarak şöyle konuşuyor: “İkinci bölümden sonra geçen birkaç yıllık sürenin senaryoda yansıtılmış olmasını çok beğendim. Kahramanlarımızın Mısır’da yaşadığı maceranın üzerinden birkaç yıl geçmiştir. Rick ile Evy’i artık emekli olmaktan dolayı hayli sıkkın buluruz. Biricik oğulları da artık büyüyüp genç bir delikanlı olmuştur. Macera isteğiyle dopdoludur. Babasını memnun etmek ister ama bir yandan da ana kuzusu havası vardır. Bazı hatalar yapmaktadır ama yaptığı hataların en büyüğü tam bir despot olan eski bir imparatorun mumyasını mezarından uyandırmak olur. Artık dünyamızda yeni bir mumya vardır ve onu durdurmak elbette O’Connell ailesine düşecektir.”

Hiç yorum yok: