Death Race Filmi, Jason Statham, Joan Allen, Tyrese Gibson, Ian McShane

Death Race

Türü Aksiyon / Macera / Gerilim
Yönetmen Paul W.S. Anderson
Oyuncular Jason Statham, Joan Allen, Tyrese Gibson, Ian McShane
Senaryo Paul W.S. Anderson
Yapımcılar Jeremy Bolt, Paul W.S. Anderson, Paula Wagner

Gösterim Tarihi 26 Eylül 2008

Aşırı sanayileşme sonucu çöplük haline gelmiş yarının dünyasında arka planına dünyanın en vahşi spor olayını alan aksiyon-gerilim filminin başrolünde Jason Statham oynuyor.

Suçlularla dolu bir hapishanenin yöneticileri, mahkumları birbirleriyle dövüşmeye zorlayarak bol miktarda para kazanabilecekleri tüyler ürpertici bir oyun düzenlemeye karar verirler. Adrenalin yüklü, şiddet arzusuyla yanıp tutuşan mahkumlar böyle bir arenaya çıkmaya dünden hazırdırlar.

Üç şampiyonluk kazanmış otomobil yarışçısı Jensen Ames (Jason Statham), artık vahşi koşulların hüküm sürdüğü dünyada hayatta kalmayı başarmış bir uzmandır. Eski bir dolandırıcı olan Ames, tam hayatını düzene koyduğunu düşündüğü bir noktada işlemediği bir cinayet yüzünden hapse atılır.

Öldürülmesi imkansız olarak tanınan mistik sürücü Frankenstein maskesi giymek zorunda bırakılan Ames’in önüne, Terminal Adası’nın yöneticisi (Joan Allen) tarafından iki seçenek konulur: Ya özgürlüğüne kavuşacak, ya da hücreye kapatılıp orada çürüyecektir.

Yüzü metalik bir maskeyle kapatılarak üç gün devam edecek son derece zorlu bir sürece sokulur. Bu sürenin sonunda özgürlüğüne kavuşabilmek için dünyanın en acımasız mahkumlarına karşı ölümüne mücadele etmek zorundadır. Makineli tüfekler, alev makineleri ve el bombası mancınıklarıyla donatılmış bir araba kullanan bu çaresiz adam, dünyanın en vahşi sporunu kazanabilmek için önüne çıkan her engeli imha etmek zorundadır.

Hiç yorum yok: