MUMYA: EJDER İMPARATORU’NUN MEZARI

MUMYA: EJDER İMPARATORU’NUN MEZARI
(THE MUMMY: TOMB OF THE DRAGON EMPEROR)

1 Ağustos’ta Sinemalarda

http://www.uip.com.tr ; hakan_sonok@uip.com

Tür: Doğaüstü aksiyon macera
Oyuncu Kadrosu: Brendan Fraser, Jet Li, Maria Bello, John Hannah, Michelle Yeoh, Russell Wong, Liam Cunningham, Luke Ford, Isabella Leong
Yönetmen: Rob Cohen
Senaryo: Alfred Gough & Miles Millar
Yapımcılar: Bob Ducsay, Sean Daniel, Stephen Sommers, James Jacks

Dünyadaolduğu gibi Türkiye sinemalarında da olay yaratan “Mummy – Mumya” serisinin üçüncüsü olan “The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor”da doludizgin aksiyon bu defa Asya’ya kayacak. Brendan Fraser’in maceraperest kaşif Rick O’Connell rolüne geri döndüğü filmde, kahramanımızı Himalaya dağlarındaki mezarından çıkarak dirilen Ejder İmparatoru’na (Jet Li) karşı mücadele verirken izleyeceğiz. Yepyeni macerasında Rick O’Connol’a oğlu Alex (Luke Ford), karısı Evelyn (Maria Bello) ve kardeşi Jonathan (John Hannah) eşlik edecekler. Kahramanlarımız 2.000 yıl boyunca lanetlendikten sonra dirilen ve dünyayı egemenliği altına almak isteyen mumyayı durdurmaya çalışacaklar.

İhanetçi cadının (Michelle Yeoh) lanetine uğrayan ve sonsuza kadar iki dünya arasında kalmaya mahkum edilen acımasız Ejder İmparatoru ve 10.000 savaşçısı, asırlarca uzun zamandan beri Çin’in uzak ve ücra köşesindeki mezarlarında neredeyse unutulup gitmişlerdir. Ancak maceraperest kaşif Alex O’Donner’in yanlışlıkla imparatoru ebedi uykusundan uyandırması üzerine genç arkeloğumuz, bir mumyayla nasıl baş edilmesi gerektiğini iyi bilen ailesinin yardımına başvurmak zorundadır.

Mumyalar ordusu yeniden hayata dönerken dünyaya hükmetme tutkusu daha da yoğunlaşmıştır. İnanılmaz doğaüstü güçleriyle Uzakdoğu’yu adeta silip süpüren Ejder İmparatoru ve ordusunu sadece O’Connell ailesi durdurabilir.

“The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor”un yönetmenliğini “The Fast and the Furious” ve “xXx”ten tanıdığımız Rob Cohen üstlendi. Senaryosunu “Spider-Man 2” ve televizyon dizisi “Smallville”in senaryosunu kaleme alan Alfred Gough ile Miles Millar yazdı. Yapımcılığnı Bob Ducsay, Sean Daniel, Stephen Sommers ve James Jacks gerçekleştirdi.

PRODÜKSİYON BİLGİLERİ

Önceki iki “Mumya” filminin yönetmeni Stephen Sommers, 2001 yılında yaptığı açıklamada üçüncü “Mumya” filminin yapılıp yapılmayacağına dair yöneltilen soruya şu yanıtı vermişti: “Bu konuda yoğun talep var, ancak üçüncü filmin daha görkemli ve daha iyi olmasının bir yolunu bulmadıkça böyle bir işe kalkışmayacağız.”

2004 yılında bir kez daha konuşan Sommers, ilk iki filmin oyuncu kadrosunun tamamının yeni film için istekli olmasına rağmen üçüncü “Mumya” filmini çekmek için kendisinin gerekli enerjiye sahip olup olmadığı konusunda kuşkularını dile getirdi.
2005 yılı Aralık ayında Alfred Gough ile Miles Millar’ın yazdığı senaryo taslağı değerlendirmeye alındı. İkilinin yazdığı senaryo, 1940 yılında lanetli ordusuyla birlikte dünyayı ele geçirmek isteyen bir Çin mumyası (Çin’in ilk imparatoru Qin Shi Huang) üzerineydi.

OYUNCU KADROSU

2006 Mart ayında aktör Oded Fehr, Sommers’in üçüncü filmi geliştirdiğini, senaryosunun yazım sürecinde olduğunu kendisine anlattığını söyledi. Fehr’in verdiği bilgiye göre, üçüncü filmde sadece Brendan Fraser ve Rachel Weisz’in oynadığı karakterler geri dönecekti. Aynı yılın Eylül ayında Universal yetkilileri, filmin yönetmenliği için Joe Johnston’a teklif götürdüler. Çekimlerin startının 2007 yılı başında verilmesi bekleniyordu. Aynı ayın sonlarında Rachel Weisz bir açıklama yaparak üçüncü filmde oynamak istediğini dile getirdi.

2007 Ocak ayında Universal’den yapılan açıklamada, ilk iki “Mumya” filminin yönetmeni Stephen Sommers’in üçüncü filmi yönetmeyeceği, sadece yapımcılar arasında yer alacağı bildirildi. Bir süre sonra yapılan yeni bir açıklamada, yönetmenlik koltuğu için Universal’in Rob Cohen ile görüşmelere başladığı duyuruldu. Aynı ayın sonlarında yeni filmin öyküsünün Brendan Fraser ve Rachel Weisz’in oynadığı karakterlerin yanısıra artık delikanlı olan çocukları Alex üzerine kurulu olduğu ortaya çıktı. Aktörlerle yapılan görüşmeler o günlerde hız kazandı.

Şubat ayında casting çalışmasına Alex O’Connnel rolüyle başlandı. Ayrıca daha önce John Hannah tarafından portresi çizilen Jonathan karakterinin de yeni filmde yer almasına karar verildi. Yine Şubat ayında yönetmen Rob Cohen, filmde Jet Li ile Michelle Yeoh’un da oynayacağına değindi. Ancak bu iki oyuncu için resmi doğrulama ancak Mayıs ayında yapılabildi.

Nisan ayında “The Mummy 3”ün kadrosuna Brendan Fraser de katıldı. Ancak Rachel Weisz, aynı tarihlerde Peter Jackson’ın yöneteceği “Lovely Bones”te (Cennetimden Bakarken) oynayacağı için kadrodan ayrıldı. Rachel Weisz’in ilk iki filmde canlandırdığı Evelyn rolünde Maria Bello’nun oynamasına karar verildi. Maria Bello bir söyleşi sırasında yeni “Evelyn”in daha önceki “Evelyn”den farklı olduğunu belirterek, “İsmi yine aynı ama çok farklı bir karakter oldu” dedi.

Filmin çekimleri Kanada’nın Montreal kentinde ve Çin’de yapıldı.

MÜZİK

Filmin müziklerini ünlü besteci Randy Edelman hazırladı. Filmin soundtrack albümünde çeşitli Çin ve Ortadoğu etnik enstrümanlarının yanısıra klasik İngiliz folkloru da yer aldı. Albümün, filmin ilk gösterim tarihinden önce Temmuz ayında yayınlanması bekleniyor. Filmin fragmanında yer alan müzik ise, “Harry Potter and the Order of the Phoenix”in müziklerinden birisi olarak tanınan DNA Reaction’a ait…

DÖRDÜNCÜ FİLM

Maria Bello katıldığı bir söyleşide dördüncü “Mumya” filminin “kesinlikle” yapılacağına değinerek, sözleşmeyi şimdiden imzaladığını söyledi.

Hiç yorum yok: