Hippie Hippie Shake

Hippie Hippie Shake


Yönetmen Beeban Kidron
Oyuncular Sienna Miller, Cillian Murphy, Sean Biggerstaff, Max Minghella
Senaryo Lee Hall, William Nicholson
Yapımcılar Tim Bevan, Eric Fellner, Nicky Kentish Barnes
Stüdyo Universal Pictures
Gösterim Tarihi 2008

Avustralya hicivsel mizah dergisi Oz’un editörü Richard Neville’in anılarından yola çıkılarak çekilen “Hippie Hippie Shake”de, Neville’in kız arkadaşı Louise Ferrier ile ilişkisi, Oz dergisinin Londra baskısının 1960’lar muhalif kültür ortamında yayına geçişi ve derginin bir sayısının aşırı seksi bulunması nedeniyle yöneticilerinin yargılanma süreci anlatılır.

Yönetmenliğini Beeban Kidron’un üstlendiği, senaryosunu Lee Hall ile William Nicholson’un yazdığı filmde dergi editörü Richard Neville rolünde Cillian Murphy, kız arkadaşı Louise rolünde Sienna Miller kamera karşısına geçtiler.

İngiliz film prodüksiyon şirketi Working Title Films’in 1998 yılında geliştirmeye başladığı filmin çekimleri defalarca ertelendi. Bu arada yönetmen ve senaryo yazarları değişti. Sonunda çekimlerine 2007 Eylül ayında başlanaan film, 2008 yılı içerisinde Universal Pictures dağıtımıyla gösterime girecek.

“Hippie Hippie Shake”de Oz dergisi editörü Richard Neville ile Louise Ferrier’in aşk öyküsü izlenir. Radikal yayınlarıyla tanınan Oz dergisinin Londra baskısını yayınlamaya başlayan Neville, aşırı seks dolu bir sayı nedeniyle mahkemeye verilir.
Film, izleyicileri 1960’lar Londra’sında metaforik (mecazi) yolculuğa çıkaracak.

Hiç yorum yok: