Friday the 13th, Derek Mears, Jared Padalecki, Amanda Righetti

Friday the 13th

Yönetmen: Marcus Nispel
Oyuncular: Derek Mears, Jared Padalecki, Amanda Righetti
Senaryo: Damian Shannon, Mark Swift
Yapımcılar: Michael Bay, Andrew Form, Brad Fuller
Yapım Stüdyosu: New Line Cinema
Gösterim Tarihi: 13 Şubat 2009


Yönetmenliğini Marcus Nispel’in üstlendiği; senaryosunu Damian Shannon ile Mark Swift’in yazdığı korku-gerilim filmi...

2003 yılında “Freddy vs. Jason” adlı filmle noktalanan “Friday the 13th” serisini yeniden canlandırmayı hedefleyen filmin yönetmenliğini yapan Marcus Nispel, 2003 yapımı “Texas Chainsaw Massacre”deki başarılı çalışmasıyla adını duyurmuştu. Senaryo yazarları Damian Shannon ile Mark Swift ise, 2003 yapımı “Freddy vs. Jason”un senaryosuna imza atmışlardı. Jason Voorhees rolünde Derek Mears’ın kamera karşısına geçtiği filmde diğer başrolleri Jared Padalecki ile Amanda Righetti paylaştılar. 13 Şubat 2009 Cuma günü gösterime girmesi planlanan filmde ilk üç “Friday the 13th”ten bazı unsurlara da yer verilecek.

Gelişim Süreci

İki yapımcı Andrew Form ile Brad Fuller, ünlü “Friday, the 13th”ın yeniden çevrimini hayata geçirmek için 2007 Ocak ayında kolları sıvadılar. Filmin yapımına New Line Cinema yetkilileri de sıcak bakıyorlardı ama ilk filmin telif haklarının Paramount’un elinde olması nedeniyle orijinal filmden hiçbir şeyin kullanılması mümkün olmayacaktı.

Yeniden çevrime katkıda bulunmak isteyen Paramount yetkilileri, yapımcılarla temas kurarak filmin ismi de dahil olmak üzere orijinal filmde yer alan herşeyin kullanımı için gerekli izni verdiler. Paramount’un devreye girmesi üzerine Fuller ile Form, serinin ilk üç filminden bazı bölümleri kullanma kararı aldılar.

Yapımcılardan Brad Fuller, bu konudaki düşüncesini şu sözlerle ifade ediyor: “Hokey maskesinin nasıl oluştuğu gibi anlara gönderme yapmak istiyorduk. Bu sahne bizim filmimizde üçüncü filmden daha farklı şekilde gerçekleşecek. Jason nereden geliyor? Bu cinayetler neden işleniyor? Crystal Lake nedir? Bu gibi konulara ağırlık verdik.”

Öte yandan yapımcılar, Tommy Jarvis karakterini kullanma konusuyla ilgilendiklerini ifade ederek Jason’u çağrıştıracak bir orijin (kaynak) öykü üzerinde çalıştıklarını belirttiler. “Friday the 13th”ta orijin öykü olmamasına, ancak filmin konusu ilerledikçe seyircinin tarihçeyi hissedeceği şekilde düzenlenmesine karar verildi.

2007 Ekim ayında yapılan açıklamada, yeniden çevrimin senaryosu için Damian Shannon – Mark Swift ikilisiyle sözleşme imzalandığı duyuruldu. Filmin Jason Voorhees karakteri üzerinde odaklanacağı, bu karakterin simgesi haline gelen hokey maskesiyle gözükeceği açıklandı.

Filmin yapımcılığını New Line Cinema adına Michael Bay’in sahibi olduğu Platinum Dunes aracılığıyla Michael Bay, Andrew Form ve Brad Fuller üstlendi. Yönetmen olarak başlangıçta Jonathan Liebesman düşünülmüş ve bazı görüşmeler yapılmıştı ama 2007 Kasım ayına gelindiğinde bu görevin “The Texas Chainsaw Massacre” ile adını duyuran Marcus Nispel’e verilmesine karar verildi. 21 Mart 2008’de yapılan bir başka açıklamada, Crystal Lake’de neler olduğunu araştıran başrol karakterinde Jared Padalecki’nin oynayacağı bildirildi.

31 Mart 2008’de If dergisinde çıkan bir yazıda Jason Voorhees rolünde oynaması için Derek Mears ile yapılan görüşmelerin anlaşmayla sonuçlandığı bildirildi. 2 Nisan 2008 tarihinde Variety dergisi, baş kadın oyuncu rolünün Amanda Righetti’ye verildiğini açıkladı. Kadronun geri kalan kısmı ise Danielle Panabaker, Jonathan Sadowski, Travis Van Winkle, Aaron Yoo ve Julianna Guill ile tamamlandı. Jason’un çocukluğu rolünde ise Caleb Guss’un oynayacağı bildirildi.

Filmin çekimlerine 21 Nisan 2008’de Teksas’a bağlı Austin’de başlandı ve 13 Haziran 2008 tarihinde tamamlandı.

Hiç yorum yok: