“Planet 51” Sony’nin yörüngesine girdi

“Planet 51” Sony’nin yörüngesine girdi

Seslendirme kadrosunda Dwayne Johnson ve Jessica Biel’in de yer aldığı bilimkurgu animasyon çalışması “Planet 51”in Kuzey Amerika dağıtımını Sony’e bağlı TriStar Pictures’ın aldığı açıklandı. Filmin gösterimi 20 Kasım 2009’da gerçekleşecek.

Uzaydan gelen dünya dışı varlıkları konu alan komedi-macera animasyonda Planet 51 adlı gezegene inerken buraya ayak basan ilk kişi olduğunu zanneden bir astronotun öyküsü anlatılır. Ancak indiği bölgede 1950’li yıllar Amerika’sını çağrıştıran bir ortamda küçük yeşil insanlarla karşılaşınca çok şaşıracaktır.

Ilion Animasyon Stüdyolarında hayata geçirilen filmin seslendirme kadrosunda ayrıca Justin Long, Seann William Scott, Gary Oldman ve John Cleese gibi isimler de yer aldı.

50 milyon dolar bütçeli animasyon filminin Kuzey Amerika dağıtım haklarını daha önce New Line Pictures satın almış, şirketin ilk bilgisayar animasyon filmi olarak tanıtmıştı. Ancak geçtiğimiz şubat ayında New Line’ın bölünerek Warner Bros. bünyesine katılmasından sonra “Planet 51” de Warner’ın malı olmuş; 2009 yaz sezonunda gösterime çıkacağı duyurulmuştu.

Warner’ın filmi elden çıkartarak Sony’e satma kararının altında yapımcıların Kasım gösteriminde ısrar etmesi, Warner yetkililerinin aynı tarihlerde altıncı Harry Potter filmini gösterime çıkaracak olması nedeniyle buna sıcak bakmaması olduğu bildiriliyor.

Yapımcılığını Ignacio Perez Dolset ile Guy Collins’in üstlendiği “Planet 51”in ABD dışındaki diğer ülkelerde dağıtımını ise HandMade Films International gerçekleştirecek. Ayrıca Ilion tarafından “Planet 51” adlı bir video oyunu da piyasaya çıkarılacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan HandMade Films International Başkanı Guy Collins, “Filmin gişe potansiyelini maksimize etmek için Sony’den daha ideal bir ortak bulamazdık” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Hiç yorum yok: