Bruno Filmi, Sacha Baron Cohen, Alice Evans, Sandra Seeling, Ben Youcef

Bruno

Yönetmen Dan Mazer
Oyuncular Sacha Baron Cohen, Alice Evans, Sandra Seeling, Ben Youcef
Senaryo Sacha Baron Cohen
Yapımcılar Sacha Baron Cohen, Dan Mazer, Jay Roach
Stüdyo Universal Pictures
Gösterim Tarihi 15 Mayıs 2009

“Borat” ile dünya çapında şöhreti yakalayan Sacha Baron Cohen’in yeni komedisi “Bruno”, izleyicisiyle 15 Mayıs 2009 tarihinde buluşacak. Universal Pictures’ın sunacağı yeni filmde Cohen’i bu kez Avusturyalı sahte modacı Bruno tiplemesiyle izleyeceğiz.

Sacha Baron Cohen’i dünya çapında ünlü yapan “Borat”, 2006 Kasım ayında gösterime girdiğinde şaşırtıcı hasılat yaparak, Kuzey Amerika sinemalarında ilk haftasında 26,5 milyon dolar, totalde ise 128,5 milyon dolarlık gişe rakamına ulaşmıştı.

Universal Pictures yetkilileri, “Bruno”nun gösterim tarihi olarak 15 Mayıs 2009’un seçilmesine gerekçe olarak yaz sezonunun başlayacağı o günlerde aynı tarzda başka komedi filmi olmayışını gösterdiler.

15 Mayıs 2009 tarihinde komedi filmi yok ama “Bruno”nun çok ciddi bir rakibi olacak. Aynı tarihte başrolünde Tom Hanks’in oynadığı “Angels & Demons” gösterime girecek. Dan Brown’ın aynı adlı kitabından uyarlanan “Angels & Demons”, 2006’daki “The Da Vinci Code”un devamı özelliğini taşıyor.

2009 yılının 22 Mayıs haftasında ise Warner Bros’un “Terminator Salvation: The Future Begins” adlı filmi gösterime çıkarken, Fox’un “Night at the Museum II: Escape From the Smithsonian”ı da komedi severleri salonlara çekecek.

Başrolünde Ben Stiller’ın oynadığı “Night at the Museum”un birincisi, 2006 yılı Noel döneminde gösterime girmiş, Kuzey Amerika sinemalarında 250.9 milyon dolar, diğer ülkelerde ise 323.2 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Hiç yorum yok: