Flash of Genius, Greg Kinnear, Lauren Graham, Dermot Mulroney, Alan Alda

Flash of Genius

Tür Drama
Yönetmen Marc Abraham
Oyuncular Greg Kinnear, Lauren Graham, Dermot Mulroney, Alan Alda
Senaryo Philip Railsback
Yapımcılar Roger Birnbaum, Gary Barber, Michael Lieber
Stüdyo Universal Pictures
Gösterim Tarihi 2009



Üniversite profesörü ve part-time mucit Robert Kearns’ın Amerikan otomobil endüstrisine karşı verdiği uzun mücadelenin gerçek öyküsünü anlatan “Flash of Genius”, yaratıcılığının kabul görmesi için verdiği savaş yüzünden ağır bedel ödeyen bir adamın hayatından kesitler anlatılır. Kararlı mühendis sessiz kalmayı kabul etmez ve dev şirketlerle kazananın olmayacağı bir mücadeleye girişir.

Kearns ailesi, 1960’lı yıllar Detroit’inde yaşayan tipik ailelerden birisiydi. Amerikan Rüyası’nın kendilerine özgü versiyonunu yaşamaya çalışıyorlardı. Yerel üniversitede profesör olan Robert Kearns (Greg Kinnear), öğretmen Phyllis (Lauren Graham) ile evlendi. Otuzlu yaşlarında altı çocuk dünyaya getirdiler. Telaşlı ama tatmin edici bir yaşamları vardı.

Oğulları Robert’in, dünyadaki her arabada kullanabilecek bir cihaz keşfettiğinde Kearns ailesinin üyeleri altın madeni bulmuş gibi hissettiler. Ancak ülkedeki otomobil devlerinin bu keşfi hiç de hoş karşılamaması üzerine Kearns ailesinin hayalleri yıkılırken, keşfi yapan oğulları şaşkınlıktan donakaldı.

Görmezden gelinen, yok sayılan, tehdit edilen ve mahkemelerde süründürülen Robert Keanrs, kendisinin ve ailesinin başına gelenler yüzünden ömrü boyunca tacize uğradı. Kafasını adalet kavramına takan bir insan haline geldi. Hayatının en büyük keşfini onu kullanacak ve yarar sağlayacak insanlara sunmak istiyordu. Sessiz kalması ve icadını gün ışığına çıkartmaması karşılığında tomobil şirketlerinin uzlaşma teklifini reddetti. O artık hayal bile edilemeyecek olanın peşindeydi: Golyat’ı (sanayi devlerini) dizlerinin üzerine çökertmek…

Hiç yorum yok: