Ejder İmparatoru rolünde Jet Li

Ejder İmparatoru rolünde Jet Li

Ejder İmparatoru rolünü kimin oynayacağı konusunda Cohen’in aklında sadece Jet Li’nin ismi vardı. Daha önce Cohen’in yönettiği “Sinbad”da kötü adamı oynadığı için birbirlerini iyi tanıyorlardı, dolayısıyla üçüncü “Mumya”nın kötü karakteri İmparator için Jet Li’den başkasını düşünemezdi.

Ancak Jet Li’nin programı çok yoğundu. “The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor”un uzun çekim sürecinde görev alması zor görünüyordu. Bunun üzerine Cohen ona senaryoyu açıkladı. İmparatorun lanetlendiğinden ve Terracotta Savaşçısına dönüştüğünden bahsetti. Jet Li filmde oynamayı kafasına koymuştu. İkisi birlikte ilginç bir fikir geliştirdiler. Jet Li’nin başka filmlerde çalıştığı için oynamasının mümkün olmadığı dönemde belli bir noktaya kadar bilgisayar ortamında yaratılmış bir karakter yer alacaktı. Sonra ünlü aktör serbest kalınca gelecek ve kanlı-canlı şekilde rolünü oynayacaktı. Universal yetkilileri de bu fikre sıcak bakınca Jet Li’nin kadroya katılması kesinleşti.

Evy O’Connell rolünde Maria Bello

İlk iki “Mumya”da Rick’in karısı Evy rolünde Oscar ödüllü Rachel Weisz oynamıştı. Ancak uzun çekim takvimini ve denizaşırı mekanları gerekçe göstererek üçüncü filmde oynamamaya karar verince onun yerine başka bir kadın oyuncu bulma gereği ortaya çıktı. Yapılan arama çalışması sonucunda Evy rolünde Maria Bello’nun oynaması gündeme geldi.

Yönetmen Cohen bu süreci şu sözlerle anlatıyor: “Çok sayıda casting toplantısından sonra beş kadın oyuncuyla ekran testleri yaptık. Aralarında en çok beğendiğimiz oyuncu Maria Bello oldu. Daha önce ‘The Cooler’ ve ‘A History of Violence’ gibi filmlerde güzelliği ve başarılı oyunuyla dikkat çekmişti. Brendan ile ekran uyumu da çok iyi olduğu için karar vermemiz uzun sürmedi.”

“Mumya” gibi macera yüklü bir filmde kadın kahramanı oynamaya istek duyduğunu ifade eden Maria Bello, “Evy karakterinin en çok maceracı ruhuna ilgi duydum” diyor ve şöyle devam ediyor:

“Kendimi her zaman çingeneler gibi özgür ruhlu görmüşümdür. Aksiyon ve macera kitaplarını severim. Ayrıca aşk romanları da okurum. Aşk romanlarının bağımlısı olduğumu söyleyebilirim. O kitaplarda her zaman erkek gibi giyinen ve gemilere gizlice sızan bir kadın vardır. Kaptan onu görünce aşık olur. Çok iyi kılıç kullanır ve mükemmel dövüşçüdürler. Öyle bir kahramanı oynamayı hep istemiştim.”

Hiç yorum yok: