Scarlett Johansson Biyografi

SCARLETT JOHANSSON - GRIET

8 yaşından itibaren Hollywood’da profesyonel anlamda ilerleyen Scarlett Johansson, şimdilerde gelecek vaadeden oyuncuların arasında yıldızı parlayan biri. 22 Kasım 1984’te New York’da doğan Scarlett, beş kardeşi ile beraber gene New York’da büyüdü. 3 yaşından itibaren oyunculuğa olan ilgisi kendisini gösterdi. Lee Strasberg Tiyatro Akademisinin gençlere yönelik eğitimine başladıktan sonra, ilk sahne deneyimini SOPHISTRY isimli bağımsız bir yapımda Ethan Hawke’un karşısında oynamıştır. İlk film deneyimi ise 1994 yılında Rob Reiner’in yönettiği Bruce Willis ve Elijah Wood’un paylaştıkları NORTH isimli filmde yardımcı oyunculuktur. Daha sonra sinema kariyerine 1995’te JUST CAUSE’da (Yön: Arne Glimcher) ve 1996’da IF LUCY FELL (yön: Eric Schaeffer) filmleri ile devam etmiştir. Joahnsson’un sinema oyunculuğunda dikkatleri üzerine çekmesini sağlayan 2 yetim genç kızlardan birini canlandırdığı Lisa Krueger tarafından yönetilmiş olan MANNY & LO filmidir. Aleksa Palladino ve Mary Kay Place ile beraber başrollerini oynadığı filmdeki oyunculuğu ile Independent Spirit Ödüllerinde En İyi Aktris dalında aday gösterilmiştir.

Johansson, 1998 yılında Robert Redford’un yönettiği ve başrollerinde Robert Redford, Kristin Scott Thomas ve Sam Neill’in olduğu HORSE WHISPERER filminde bacağını ve en iyi arkadaşını bir kazada kaybetmiş genç bir kızı başarıyla oynamıştır.
2000 yılında Daniel Clowes’in hit olmuş çizgi dizisinden Terry Zwigoff’la beraber sinemaya uyarlanan ve Zwigoff’un yönettiği GHOST WORLD filminde liseden yeni mezun olmanın sıkıntılarını yaşayan iki genç kızdan birini oynamıştır. Aynı yıl Eva Gardos’un yönettiği Nastassja Kinski ile başrollerini paylaştığı AMERICAN RHAPSODY filminde 1950’lerin Komunist Macaristan’ından kaçarak Amerika’ya doğru yola çıkan bir genç kızı canlandırdı.

2002 yılında David Arquette ile başrollerini paylaştıkları EIGHT LEGGED FREAKS filmi başarısızda olsa Johansson’un geçmişteki başarıları ile yükselişini sürdürmesine engel olamadı. Bağımsız yönetmenlerin gözdesi olan Scarlett, Hollywood’da büyük yapımcıların dikkatini çekmeyi başardı. Sofia Coppola’nın yönettiği Bill Murray ile başrollerini paylaştığı LOST IN TRANSLATION filminde eski bir Amerikalı aktörle Japonya’da tanışarak farklı bir arkadaşlık kuran genç bir kızı canlandırıyor. Yükselen yıldız Scarlett, aynı yıl THE GIRL WITH A PEARL EARRING filmi ile drama oyunculuğundaki yeteneğini sergilemiştir. 2004 yılında Erika Christiensen ile THE PERFECT SCORE filmini yapmıştır. Ayrıca 2004 yılında halen montaj aşamasında olan A LOVE SONG FOR BOBBY LONG, çekim aşamasında olan ve Helen Hunt ile başrollerini paylaştığı A GOOD WOMAN filminde rol almaktadır.

FİLMLERİ

2004 – A LOVE SONG FOR BOBBY LONG
2004 – THE PERFECT SCORE
2003 – GIRL WITH A PEARL EARRING
2003 - LOST IN TRANSLATION
2002 – EIGHT LEGGED FREAKS
2001 – AN AMERICAN RHAPSODY
2001 – GHOST WORLD
2001 – THE MAN WHO WASN’T THERE
1999 – MY BROTHER THE PIG
1998 – THE HORSE WHISPERER
1997 – HOME ALONE 3
1996 – MANNY & LO

ÖDÜLLERİ:

2004 – GOLDEN GLOBES: En İyi Kadın Oyuncu Adayı (GIRL WITH A PEARL EARRING-LOST IN TRANSLATION)
2004 - BAFTA FILM Award: En İyi Kadın Oyuncu Adayı (GIRL WITH A PEARL EARRING-LOST IN TRANSLATION)
2004 – GOLDEN SATELLITE Award: En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Adayı
2004 – NEW GENERATION Award: En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
2004 – OFCS Award: En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Adayı
2004 – RISING STAR ödülü
2003 – VENİCE FILM FESTIVAL: En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
2003 – BSFC Award: En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
2002 – YOUNG ARTIST Award: En İyi Oyunculuk Ödülü
2001 – TFCA Award: En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü
2001 – BSFC Award: En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
1999 – BLOCKBUSTER ENTERTAINMENT Award: En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Adayı
1999 – CFCA Award: En İyi Umut Vaadeden Oyuncu Aday
1998 – YOUNG STAR Award: En İyi Genç Kadın Oyuncu Ödülü
1997 – INDEPENDENT SPIRIT Award: En İyi Kadın Oyuncu Adayı

Hiç yorum yok: