Coraline Filmi, Dakota Fanning, Teri Hatcher, John Hodgman

Coraline

Yönetmen Henry Selick
Seslendirme Dakota Fanning, Teri Hatcher, John Hodgman, Keith David, Jennifer Sanders, Dawn French, Ian McShane
Senaryo Henry Selick (Neil Gaiman’ın romanından)
Yapımcı Henry Selick
Gösterim Tarihi 6 Şubat 2009
Stüdyo Universal Pictures – Focus Features

Neil Gaiman’ın aynı adlı romanından uyarlanan bir animasyon çalışması… Yönetmenliğini Henry Selick ve Mike Cachuela’nın üstlendiği filmin gösterim tarihi 6 Şubat 2009…

Filmde yeni taşındığı evde keşfettiği esrarengiz bir kapıyı açınca kendisini paralel evrende bulan Coraline adlı küçük bir kızın maceraları anlatılıyor.

Coraline’in girdiği bu paralel dünya ilk bakışta kendi yaşamının bir yansıması gibidir. Ancak çok daha fantastik bir görünümü vardır. Coraline o dünyanın birbirinden ilginç sakinleriyle karşılaşır. Bunlar arasında inanılmaz komik Miss Forcible ve Coraline’in o dünyadaki sahte annesi Miss Spink de vardır. Sahte annesi onu bırakmak istemeyince Coraline, evine geri dönebilmek için yaratıcılığına, kararlılığına ve cesaretine başvurmak zorundadır.

Laika Entertainment House (Eski adıyla Vinton Stüdyoları) filmin yapımına 50 ile 70 milyon dolar arasında fon sağladı. Böylece “Coraline”, digital 3 boyutlu sinema salonlarında gösterilmek üzere dual digital kamera donanımıyla stereoskopik olarak çekilen ilk stop-motion animasyon filmi ünvanını kazandı. Stop-motion yaratıcılarının CGI animatörleriyle benzer esnekliğe ulaşabilmesi için yepyeni araçlar geliştirildi. Böylece post-prodüksiyon sırasında objelerin ileriye ve geriye itilmesi mümkün hale geldi.

Filmin küçük kahramanı Coraline’in seslendirmesini Dakota Fanning yapacak. Coraline’in bu dünyadaki ve alternatif evrendeki annelerinin ikisinin de sesini Teri Hatcher verecek. Alternatif evrende Coraline’in üst katında yaşayan ve pancar yiyen Rus devi Mr. Bobinski’nin seslendirmesini ise Ian McShane üstlenecek.

Filmin soundtrack müzikleri ise, ünlü rock grubu They Might Be Giants tarafından yapılacak.

Hiç yorum yok: