Hellboy 2 Filmi, Ron Perlman, Selma Blair, Doug Jones,

Hellboy 2: The Golden Army

Türü Aksiyon / Gerilim
Yönetmen Guillermo del Toro
Oyuncular Ron Perlman, Selma Blair, Doug Jones, Jeffrey Tambor, John Hurt
Senaryo Guillermo del Toro, Mike Mignola
Yapımcılar Lawrence Gordon, Mike Richardson, Lloyd Levin
Gösterim Tarihi 11 Temmuz 2008 (ABD)

Stüdyo Universal Pictures

Dünyanın cehennemden gelen en sert kahramanı Hellboy efsanesi, aksiyon, mizah ve karakterizasyon çalışmasıyla dopdolu yeni bölümü “Hellboy II: The Golden Army” ile devam ediyor. Oscar ödüllü yönetmen Guillermo del Toro’nun (Pan’s Labyrinth, Hellboy) limitsiz hayal gücününe dayalı vizyonunda ilk bölümden daha kötü yaratıklar, daha acımasız kötü adamlarla dolu bir dünya ekranlara gelecek.

İnsanoğlu ile fantastik evrenin görünmez gerçekliği arasında binlerce yıldır devam eden ateşkesin ihlal edilmesinin ardından Dünya üzerindeki cehennem patlamaya hazır hale gelir. Yukarıdaki dünyaya (yeryüzüne) hükmeden acımasız bir lider ile yeraltında kendi nesline başkaldıran diğer lider, durdurulamaz yaratıklar ordusunun uyanmasına yol açarlar.

Şimdi artık gezegenin en sert, en katı süper kahramanı Hellboy’un, acımasız diktatöre ve yağmacılarına savaş açma zamanıdır. O kırmızı renkli olabilir. Boynuzlu olabilir. Çoğu zaman yanlış anlaşılabilir. Ancak bir işin doğru yapılması gerekiyorsa Hellboy’u (Ron Perlman) çağırma zamanı gelmiş demektir.

Kısaca BPRD olarak bilinen Paranormal Araştırmalar ve Savunma Bürosu’ndaki özel timde görev yapan üç kişi –ki bunlar, gücünü ateşten alan Liz (Selma Blair), su kökenli Abe (Doug Jones) ve protoplazma kökenli mistik Johann’dır- dünya yüzeyi ile fantastik yaratıkların ete kemiğe büründüğü görünmeyen büyülü dünya arasında yolculuk yaparlar. Bir de iki dünyaya birden ait olan ama ikisinden de kabul görmeyen Hellboy vardır. O bildiği hayat ile kendisini davet eden bilinmez kaderi arasında tercihini yapmak zorundadır.

Hiç yorum yok: