ABD Başkanı Andrew Boone rolünde Kelsey Grammer

BAŞKANLAR VE ADAMLARI

“Swing Vote”un konusu ilerledikçe ağır sıklet politikacılar ile sağ kollarının Bud ile iletişim kurarak ona kur yapmaya başladığını görürüz. Bu karakterlerin hepsi filmin komedi boyutunu güçlendirirken öykünün işlemesine katkıda bulunurlar.

ABD Başkanı Andrew Boone rolünde Kelsey Grammer

Bu noktada “Peki, Başkanı kim oynayacak?” sorusu gündeme geldi. ABD Başkanı rolü için Costner’ın aklında Kelsey Grammer vardı. Ünlü aktörün bu tercihinde, Kelsey Grammer’ın iyi bir aktör oluşunun yanısıra dış görünüm olarak başkanlık aurası taşımasının rolü vardı.
Aynı fikirde olduğunu belirten Joshua Michael Stern de, Grammer’ın Beyaz Saray’a gerçekten yakışacak bir görüntüye sahip olduğunu söyleyerek şöyle konuşuyor: “Onda bu yapı fazlasıyla var. Rahatlıkla Başkan olabilirdi. Filmde oynadığı Başkan karakteri ‘biraz salak’ birisiydi ama rolüne tamamen farklı boyutlar getirerek samimiyet katmasını bildi.”

“Cheers” ve “Frasier” adlı TV dizilerinde oynadığı Frasier karakteriyle akıllarda yer eden Altın Küre ve Emmy ödüllü aktör Kelsey Grammer, “Swing Vote”da ABD Başkanını canlandırması için yapımcılardan gelen teklifi hemen kabul ettiğini belirterek şunları söylüyor:

“Politik sürecin tümünü hicveden; hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat adaylara eşit mesafede yaklaşan böyle bir filmde oynamaktan keyif aldım. Bu filmde her iki tarafından da eksik ve kusurları gösterilir. Her türlü zaafına rağmen politik sürece inanmak gerektiği konusunda izleyicinin cesaretlendirildiğini görürüz.”

Filmde oynadığı ABD Başkanı Andrew Boone karakterinin kompleks bir yapısı olduğunu belirten Kelsey Grammer, bu karakter hakkında şu yorumu yapıyor:

“O kendisini kamu hizmetine adamış olan, Amerikan halkına sonuna kadar inanan iyimser bir Başkandır. Ancak aynı zamanda politik menfaatleri ve hırsları olduğun da unutmamak gerekir. Buna rağmen onda umutlandırıcı birşeyler de vardır. Sahip olduğu büyük gücün farkındadır ve bu güç sayesinde iyi şeyler yapma sorumluğunun da bilincindedir.”

Rolüne komedi boyutu katmanın bir çaresini bulduğunu söyleyen Grammer’ın bu konudaki yorumu ise şöyle: “Bu filmdeki olayda Başkanın kim olacağını tek kişinin oyu belirleyecektir. Aslında bu durum, çok sayıda aptalca davranışın da itici gücüdür.”

Hiç yorum yok: