Bolt - bilgisayar animasyonu

Bolt

“Truman Show”un dört-ayaklı güncellemesi olarak nitelenebilecek bu bilgisayar animasyonunda, filme adını veren yavru köpek, (John Travolta seslendirdi) aslında süper güçlere sahip bir köpek olmadığını; sadece bir TV starı olduğunu keşfeder.

Filmin yönetmenliğini başlangıçta “Lilo & Stitch”ten tanıdığımız Chris Sanders yapacaktı. Aklında “underground” tadında gergin öğelerle yüklü bir animasyon yapmak vardı. Ancak Disney’in animasyon operasyonlarını Pixar’dan gelen John Lasseter ile Ed Catmull üstlenince “Bolt” projesinden ayrılmak zorunda kaldı.

Yeni yönetmenler (Byron Howard ile Chris Williams), izleyiciyi fazla zorlamayan daha hafif bir stil uyguladılar. Köpeğin sahibesi Penny karakterinin seslendirmesini son dönemin parlayan yıldızı Miley Cyrus’a verebildikleri için şanslıydılar. Miley Cyrus’un programı öylesine doluydu ki, yönetmen Howard’ın deyimiyle “dünya üzerinde yaşayan her insanı ezecek” bir yoğunluk sözkonusuydu. Buna rağmen köpeğin sahibesi Penny’i seslendirdi.

Filmin ön gösterimlerinden ortaya çıkan izlenim, her sahnesinin müthiş eğlenceli olduğu, özellikle de hamster Rhino’nun yer aldığı sahnelerin ön plana çıktığını ortaya koyuyor.

Hiç yorum yok: