Swing Vote Müzikleri

FİLMİN MÜZİKLERİ
Filmin özgün müziklerini, “The Passion of the Christ” ve “I Know What You Did Last Summer” adlı filmlerden tanıdığımız Oscar adayı besteci John Debney hazırladı.

Ünlü besteci, müzikleri hazırlarken uyguladığı yaklaşımı şu sözlerle açıklıyor: “Kevin Costner’ın oynadığı karakterin sade ve basit zerafeti ile asaletini yakalayan bir tema yaratmak istedim. Öncelikle filmin ana jenerik bölümü üzerinde odaklanarak işe koyuldum. Görseller öylesine zengin ve canlıydı ki, yapabildiğim kadar basit, sade ve seçkin bir tema yaratmayı hedefledim. Ortaya koyduğum temayı, öncelikle solo piyano ile başlayan, daha sonra yaylı çalgılarla üflemeli çalgıların devreye girdiği bir Amerikan teması olarak adlandırabilirim.”

Debney sözlerine şöyle devam ediyor: “Bestelerin büyük kısmı, gitarların, gayda benzeri çalgıların, akordiyonun ve diğer folk enstrümanlarının kullanıldığı ‘kırsal’ müziklerdir. Özellikle Kevin’in oynadığı karakteri, gitar ve ritm bölümleriyle birlikte blues tarzında sundum. Molly karakterinde ise daha çocuksu müzikler yer aldı. Üflemeli çalgılarla birlikte arp kullandım. Molly karakteri bu filmin ahlaki pusulası olduğu için onun yer aldığı sahnelerin müzikleri, olabildiğince sade ve samimi üslupta oldu.”

Filmde ayrıca Kevin Costner’ın oynadığı karakterin başını çektiği bir müzik grubuna da yer verilir. Bud Johnson karakterinin Demokratlar tarafından düzenlenen bir partiye katıldığı bölümde sahneye çıkarak canlı müzik yaparlar.

Kevin Costner’ın bu sahneyle ilgili yorumu şöyle: “Demokratlar onun oyunu istediği için, ‘Bud’u mutlu etmek için ne yapabiliriz?’ diye düşünmüş olmalılar ki, ona sahneye çıkıp müzik yapma fırsatı verirler. Böylece Bud’un kendi partilerine oy vereceğini düşünürler.”

Kevin Costner açısından sahneye çıkıp şarkı söylemek ve müzik yapmak hiç zor olmadı. Modern West adını verdiği müzik grubunun diğer altı üyesiyle birlikte düzenli olarak albüm yapıyor, turnelere çıkıyor ve canlı performans sergiliyordu. Ayrıca grupta gitar çalmasının yanısıra vokallere de katılıp, grup için şarkılar da yazıyordu. Dolayısıyla “Swing Vote”un müzikli sahnelerinde oynarken hiç zorlanmadı.

“Swing Vote”un konusundan esinlenerek bazı şarkılar yapma fırsatı bulduğunu söyleyen ünlü yıldız, filmdeki müziklerle ilgili olarak şunları söylüyor:

“Bunlar Bud karakterinin yapabileceği türden besteler oldu. Bunun dışında birkaç şarkımız da filmde kendisine yer buldu. Filme eklediğimiz bu şarkıların, zleyicinin hiç ummadığı küçük sürprizler oluşturacağını düşünüyorum.”

“Swing Vote”un soundtrack albümünde Modern West grubunun “Backyard” ve “Hey Man What About You?” adlı iki şarkısına yer verildi. Hollywood Records tarafından 29 Haziran 2008 tarihinde digital ortamda yayınlanan bu albüme aralarında Willie Nelson, Moby, The Marshall Tucker Band ve David Gilmore’un da yer aldı çok sayıda müzisyenin yapıtları konuldu.

Hiç yorum yok: