What Just Happened? Filmi Bilgileri

What Just Happened?


Yönetmen: Barry Levinson
Oyuncular: Robert De Niro, Catherine Keener, Sean Penn, John Turturro, Robin Wright Penn, Stanley Tucci, Kristen Stewart, Bruce Willis
Senaryo: Art Linson (Kendi yazdığı “What Just Happened: Bitter Hollywood Tales From the Front Line” adlı kitabından)
Yapımcılar: Robert De Niro, Art Linson, Jane Rosenthal, Barry Levinson
Görüntü Yönetmeni: Stephane Fontaine
Prodüksiyon Tasarımı: Stefania Cella
Kurgu: Hank Corwin
Müzik: Marcelo Zarvos
Süre: 113 dakika
Yapım Şirketleri: 2929 Productions / Art Linson Productions / Tribeca Productions

Yıldızı sönmüş Hollywood yapımcısı Ben’in (Robert De Niro) ikinci evliliği de dağılma noktasına gelmiştir. İçine düştüğü zor dönemden kurtulmak için yeni bir film yapma mücadelesine girişir. Ancak her türlü vefasızlık, kalleşlik ve hainlikle dolu Hollywood’da film yapmak cehenneme düşmekten farksızdır.

Çaresizlik içinde çırpınan Hollywood yapımcısının yaşamından iki haftalık kesiti anlatan film, Art Linson’un Hollywood’da yapımcılık yaptığı yıllardaki kendi deneyimlerinden kaleme aldığı “What Just Happened: Bitter Hollywood Tales From the Front Line” adlı anılar kitabından uyarlandı.

Filmde Sean Penn ile Bruce Willis “kendilerini” canlandırdılar. Ayrıca Catherine Keener, John Turturro, Robin Wright Penn, Stanley Tucci, Kristen Stewart gibi ünlü isimler kamera karşısına geçti.

Bu yılki Sundance Film Festivali’nde izleyiciyle buluşarak büyük ilgi gören filmin konusu kısaca şöyle:

Başrolünde Sean Penn’in oynadığı “Fiercely” adlı filmin izleyici önünde gerçekleştirilen test gösteriminin kötü geçmesi nedeniyle yapımcısı Ben’in (Robert De Niro) başı derde girmiştir. Özellikle filmin finalinde bir köpeğin öldürülmesi sahnesinin yer almasıyla Hollywood’un temel kurallarından birisi ihlal edilmiş, izleyiciden büyük tepki almıştır.

Bunun üzerine çılgına dönen stüdyo şefi Lou Tarnow (Catherine Keener), sondaki köpek öldürme sahnesinden başlanarak filmin hemen yeniden kurgulanmasını ister. Ancak filmin manyak ruhlu İngiliz yönetmeni Jeremy Brunell (Michael Wincott) yapıtının kesilip biçilmesine şiddetle direnir. Bundan sonrasında yönetmeni ikna etmek ve filmi Cannes Film Festivali’ndeki açılış gecesine yetiştirmek yaşlı yapımcı Ben’in becerisine bağlıdır.

Öte yandan Ben’in başka bir stüdyoda yapmakta olduğu ve başrolünde Bruce Willis’in oynadığı yeni filminin akıbeti de tehlikeye girmiştir. Bir stüdyo yetkilisi bu filme kafayı takmış, Bruce Willis’in sakalını kesmemesi halinde projeyi iptal etmekle tehdit etmektedir. Bruce Willis’in menejeri Dick (John Turturro) bu konuyu ünlü yıldızla konuşmayı bile kabul etmez. Çünkü Bruce Willis’ten korkmaktadır ve bu yüzden midesine ağrılar girmektedir.

Profesyonel davranmaya çalışan Ben, filmin çekimlerinin hemen başlaması gerektiğini söyleyerek Bruce Willis’i ikna etmek gibi zor bir işe soyunur. Bruce Willis altı aydır özenle büyüttüğü sakalını kesmemekte kararlıdır. Ancak sakal yerinde kalırsa stüdyo devreden çıkacaktır. İki arada bir derede kalan Ben, ünlü aktörün nörotik mizaçlı menejeri Dick Bell’i sıkıştırmaya çalışır. Ancak onda da Bruce Willis korkusundan kaynaklanan şiddetli mide ağrıları vardır.

Los Angeles’ın her köşesinde cep telefonu ve gidiş-geliş trafiği devam ederken Ben’in başında bir başka dert daha vardır. Bir süredir ayrı yaşadığı eski karısı Kelly’e (Robin Wright Penn) hala aşıktır ve yeniden barışmak için çabalamaktadır. Karısıyla birlikte “ayrılık terapisine” girdiğinde onun genç senaryo yazarı Scott (Stanley Tucci) ile ilişkisi olduğunu keşfeder. Buna rağmen eski karısıyla yeniden barışmak için çaba göstermekten vazgeçmez.

Öte yandan bir de lise çağındaki kızı Zoe’nun (Kristen Stewart) durumu karışıktır. Zoe büyük ihtimalle Ben’in bilmediği birtakım işler çevirmektedir. Bir yandan da kızının karışık işleriyle ilgilenmek zorundadır.

Hiç yorum yok: