CASUSLAR CASUSLARA KARŞI

CASUSLAR CASUSLARA KARŞI

Jason Bourne, tarafsız kalmayı reddeden bir dünyadan kaçmaya kalkışmıştı. Ancak sürekli işbaşında olan karanlık güçler tarafından bir kez daha o dünyanın derinliklerine çekildi. Üstelik eskiden tanıdığı veya ilk kez karşılaştığı esrarengiz simaların hiçbirisi onu hoş karşılamadı.
“The Bourne Supremacy”de, Jason Bourne’un geçmişini kabullenmesinde çok önemli rol oynayan iyiliksever kız arkadaşı Marie rolünde, ilk filmde olduğu gibi yine Alman asıllı oyuncu Franka Potente kamera karşısına geçti. “Run Lola Run” adlı filmle adını duyuran güzel oyuncu, Marie ile Bourne arasındaki ilişkinin boyutunu şu sözlerle değerlendiriyor:

“Jason ile Marie’nin aradığı huzur ve sükuneti Yunanistan’daki bir sahil kasabasında bulmasının üzerinden iki yıl geçmiştir. Jason’ın henüz tam anlamıyla iyileşmediği bellidir. Ancak Marie’nin rahatlatıcı etkisi sayesinde bu ilişkiye fazlasıyla bağlanmıştır. Onu hayatında açılan yepyeni bir sayfa ve umudun temsilcisi olarak görmektedir. Aslında beraber yaşamayı tercih etmekle, her ikisi de kendi adına en doğru seçimi yapmıştır. Jason’un geçmişinden ara sıra gelen esintiler birtakım sorunlara yol açmaktadır ama sonuçta beraber kalmayı seçmişlerdir. Jason’ın kabuslarının giderek somut hale gelmesiyle birlikte yeniden kaçmak zorunda kalırlar.”

“The Bourne Supremacy”nin en önemli karakterlerinden birisi de, yönetmen Greengrass’ın “karanlık sırların bürokratik kontrolcüsü” sözleriyle tanımladığı Ward Abbott’tur. Bu rolde kamera karşısına geçen tecrübeli aktör Brian Cox, portresini çizdiği Abbott’u şu sözlerle tanımlıyor:

“Soğuk Savaş döneminden kalma bir kişilik olan Abbott günümüzün yeni dünyasına oldukça uzaktır. Bir bakıma istihbarat dünyasının dinozoru diyebiliriz. Oysa bugünün istihbarat dünyasında oyun artık çok farklı oynanmaktadır. Kimi zaman politikacıların da devreye girdiği ve elde elde edilen istihbarat bilgilerinin suistimal edilerek kötüye kullanıldığı günümüzdeki durumu algılayamaz. Bu yüzden de aslında var olmayan bir kimlik olan Jason Bourne’un yaratıldığı Treadstone operasyonunun çöktüğü kendisine anlatıldığında bu durumdan hiç hoşlanmaz.”

Hiç yorum yok: