Riddick Günlükleri kıyafetleri

HER GALAKSİ İÇİN AYRI KIYAFET

“The Chronicles of Riddick”in en göze çarpan unsurlarından birisi de geniş oyuncu kadrosunun giyeceği kıyafetlerdi. Bu zor görevin yerine getirilmesini Ellen Mirojnick ile Michael Dennison birlikte üstlendiler. Kıyafetlerin hazırlanması için önlerinde yalnızca 12 haftalık süre vardı. Her ikisi de bu görevin ne kadar zor olduğunun farkındaydı ama çok çeşitli galaksi ırklarının ve kültürlerinin giysilerini hazırlamak da son derece cazip geliyordu. Bu yüzden “The Chronicles of Riddick”in kostüm tasarımlarını hazırlamayı tüm zorluğunu bile bile kabul ettiler. Kostüm tasarımcısı Ellen Mirojnick bu konudaki düşüncelerini şu sözlerle dile getiriyor:

“Böylesine baştan çıkarıcı fırsatlar bizim gibi tasarımcıların karşısına çok fazla çıkmaz. Ancak şu da var ki, imzayı atarken neye ‘evet’ dediğimi dahi bilmiyordum. Los Angeles ve Vancouver’da kurduğumuz giyim departmanlarında 75 kişi görev yaptı. Bunlar her galaksinin giysilerini ayrı ayrı boyayıp dikme görevini üstlendiler. Bunlar arasından 20 kişinin görevi, Necromonge askerlerini giydirmekti. Sadece Lord Marshal’ın giydiği zırhın dikilmesi bir gün sürdü. Necro askerlerinin iç giysilerinin yaratılmasında binlerce metre kumaş kullanıldı ve film için 600 tane Necro kostümü hazırlandı. Filmin özgün stillerinin yaratılması için ekiplerden bazıları günde 24 saat çalışmak zorunda kaldı.”

Mirojnick ve Dennison açısından zorlukların en küçüğü hiç kuşkusuz Riddick’in kostümleri oldu. Riddick karakterinin filmin büyük kısmında aynı tip kıyafetle oynaması nedeniyle 60 kadar tişört, 25 çift çizme ve 40 tane pantolon yeterli oldu.

Filmin iki kostüm tasarımcısı Ellen Mirojnick ve Michael Dennison’u bekleyen ikinci zor görev ise, zırhların görümünü yaratmaktı. Bu görevde onlara, daha önce “Master and Commander”, “Batman Forever” ve “Predator” gibi filmlerin kostümlerini hazırlamış olan kostüm süpervizörü James Tyson yardımcı oldu. Zırhların görünümü için İtalyan Rönesans dönemi zırh tasarımcısı Filippo Negroli’nin kreasyonlarından esinlendiler ve Necromonge askerlerinin post-modern teknolojisini yansıtacak şekilde gerekli değişiklikleri yaptılar.

Hiç yorum yok: