“Prince of Persia” 2010’a ertelendi

Disney’in yeni fantastik aksiyon filmi “Prince of Persia – The Sands of Time”ın gösterim tarihinin 1 yıl ertelendiği bildirildi. Daha önce 19 Haziran 2009’da gösterime girmesi planlanan filmin izleyiciyle yeni buluşma tarihinin 2010 yılı Mayıs sonu olacağı açıklandı.

Disney’den yapılan resmi açıklamada, filmdeki fantastik dünyanın yaratılması için olağanüstü miktarda özel efekt çalışmasına ihtiyaç olduğu, post-prodüksiyon işlemleri için daha fazla zaman tanımak amacıyla bu değişikliğin yapıldığı bildirildi.

Bazı Hollywood kaynakları ise bu değişikliğe daha farklı açıdan bakıyorlar. 26 Haziran 2009 tarihinde DreamWorks ile Paramount yapımı “Transformers 2”nin gösterime gireceğini, Disney’cilerin bu tarihten uzak düşmek için “Prince of Persia”nın tarihini 1 yıl ileri atmayı tercih ettiklerini öne sürüyorlar.

Disney’in sürpriz kararında ayrıca Hollywood’da yakında başlaması beklenen oyuncu grevinin de etkisi olduğu bildiriliyor. Oyuncuların yapacağı greve hazırlanan Hollywood’da çekimlerin bir süre aksayacak olması nedeniyle prodüksiyon gecikmeleri yaşanacağı tahmin ediliyor. Yapımcıların bulduğu çözüm ise, prodüksiyonları bir süre ertelemek…

“Prince of Persia”nın yönetmeni Mike Newell, filmin çekimlerine önceki hafta Fas’ta başladı. Londra çekimleri başlayana kadar da Fas’ta çalışmaya devam edeceğini açıkladı.

Öte yandan Disney yetkilileri ve yapımcı Jerry Bruckheimer, “Prince of Persia” projesinde hiçbir şeyi şansa bırakmak istemiyorlar. “Prince of Persia” projesinin tıpkı “Pirates of the Caribbean” filmleri gibi mega seriye dönüşmesini ümit eden Disney’ciler, en iddialı projeleri için her adımı dikkatli atmayı tercih ediyorlar.

Ubisoft şirketinin aynı adlı video oyunundan uyarlanan filmin başrollerinde Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley ve Alfred Molina yer alıyor.

Bu durumda kendisine yeni bir tarih bulan “Prince of Persia”, “Shrek Goes Fourth”un bir hafta sonrasında gösterime çıkmış olacak.

Öte yandan “Prince of Persia”dan boşalan 19-21 Haziran 2009 hafta sonunu boşta bırakmak istemeyen Disney’ciler, sözkonusu haftayi başrolünde Sandra Bullock ile Ryan Reynolds’un oynadığı “The Proposal” adlı romantik komediyle doldurdular. Bu tercihte, aksiyon filmleriyle dolu yaz sezonunda kadın ağırlıklı romantik komedilerin bu tür filmlerden hoşlanan izleyiciye iyi bir alternatif oluşturması yatıyordu. Disney’ciler de bu geleneği devam ettirerek yaz sezonunun ortasına bir romantik komedi koydular.

Hiç yorum yok: