Walt Disney Stüdyoları ve Ying Dong Media’dan Çin Pandası Projesi

Walt Disney Stüdyoları ve Ying Dong Media’dan Çin Pandası Projesi

Şanghay Uluslar arası Film Festivali sırasında ortak açıklama yapan Walt Disney Stüdyoları ile Çinli film yapım şirketleri Castle Hero Pictures ve Ying Dong Media, geçici ismi “Touch of Panda” olarak belirlenen bir film için kreatif güçlerini birleştirdiklerini duyurdular.

Çekimleri Çin’e bağlı Sichuan bölgesinde yapılan film, Wolong Dev Panda Doğa Koruma kuruluşunun resmi işbirliği ve gözlemciliğiyle gerçekleştirildi. Türleri tehlike altında olan canlılar için en iyi koruma olanaklarını sağlayan bu kuruluşta dev pandaların korunduğu ve beslendiği bildiriliyor.

Filmde annesinden ayrı düşen ve genç bir yetim çocuk tarafından kurtarılan yavru pandanın öyküsü anlatılıyor. Küçük çocuğun yavru pandaya zarar vereceğini düşündüğü insanlardan koruma çabası sırasında ikisi arasında güçlü bir bağlılık oluştuğuna tanık olacağız. Tüm bunların sonucunda pandayı korumaya çalışan çocuk, bir yavru pandaya yardımcı olmanın en iyi yönteminin, onun kendi evinin yolunu bulmasına yardım etmek olduğunu öğrenir.

Çocuk aktör Daichi Harashima’nın başrolünü oynadığı filmin yönetmen koltuğunda Çinli yönetmen Yu Zhong var.

Walt Disney Stüdyoları başkan yardımcılarından Jason Reed, “Touch of the Panda” projesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Her yaştan Çinli izleyicinin yanısıra tüm dünyadaki izleyiciler için de birbirinden heyecan verici filmlere imza atan yapımcılarla çalışmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Çin’deki ilk Disney girişimi olan ‘The Magic Gourd’ adlı yapımımız olağanüstü bir başarı kazandı ve bu harika çalışma ilişkisinin startını verdi. ‘Touch of Panda’ projesinin özelliği, Disney’in unutulmaz aile filmleri çizgisinde bir yapım olmasıdır. Bu filmde izleyiciyi, dünyanın en az bulunan ve en büyüleyiciyi hayvanları olan pandalarla birlikte görkemli bir maceraya çıkartmayı hedefliyoruz. Bu projeyi bize getirdikleri için yazar/yapımcılar Jean Chapolin ile Jennifer Liu’ya şükran borçluyuz. Dünyanın her köşesindeki izleyiciyi mutlu edecek böyle bir prodüksiyonun yapımında onlarla beraber çalışmaktan büyük keyif aldık.”

Disney başkan yardımcılarından Stanley Cheung ise şunları ekledi: “Bu proje, modern Çinli tüketiciler için yerel nitelikli eğlence ürünleri oluşturma konusunda Disney’in süregelen çabalarının en yeni örneğidir. Çin halkının kolayca benimseyebileceği panda gibi bir ikonu konu alan bir film yaptığımız için heyecan duyuyoruz. Çinli yapımcıların, Disney markasına layık harika bir film ortaya çıkarttığına inanıyoruz. Aynı zamanda bu filmin, dev pandaların kurtuluşu konusunda önemli rol oynayacağına inancımız tamdır.”

Filmin prodüksiyon amirliğini üstlenen Tian Ye’nin yorumu ise şöyle: “Çinli izleyicinin beğenisini kazanacak bir film yapmak bizler için önemliydi ama daha da önemlisi, Çin dışındaki ülkelerde her yaştan izleyiciyi mutlu etmenin bir çaresini bulmaktı. Dünyanın en güvenilir ve en başarılı marka şirketlerinden birisi olan Disney ile çalışma fırsatını elde ettiğimiz için tam bir sevgi ürünü olan bu aile filminin dünyanın her köşesinde mümkün olan en yüksek izleyici kitlesine ulaşacağına inanıyoruz.”

Jean Chapolin ile Jennifer Liu da düşüncelerini şu sözlerle ifade ettiler: “Yürekleri burkan gerçekçi bir film yaptık. Konusu dev pandaların büyüleyici dünyasında geçen bu filmde cesaret, tutku ve dostluk mesajları vardır. Wolong Dev Panda Doğa Koruma Kuruluşu’nun desteği, yardımı ve işbirliği olmasaydı böyle bir filmi yapamazdık. Sichuan bölgesini ve dev pandaları tutkuyla seven bir ekiple birlikte çalıştığımız için çok şanslıyız. Çekimler sırasında hissettiğimiz bu duyguların sinema ekranlarına aynı şekilde yansıyacağına eminiz.”

Prodüksiyon işlemlerine Çin yeni yılı sırasında başlanan filmin çekimleri geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Şu an post-prodüksiyon aşamasında olan filmin sinema salonlarında 2009 yılında gösterileceği açıklandı. Bu film, 2007 yılında gösterime giren “The Magic Gourd”un ardından Walt Disney Stüdyoları’nın Çin’deki ikinci büyük adımını simgeliyor.

Hiç yorum yok: