Stepford Kadınlarının sırrı ne?

Hepsi çok güzel, mutlu ve ev işlerinde son derece becerikli... Üstelik kocalarına köle gibi itaat ederek onları mutlu etmesini de biliyorlar. Stepford Kadınlarının sırrı ne?

“STEPFORD WIVES – STEPFORD KADINLARI”

Yönetmen: Frank Oz
Oyuncular: Nicole Kidman, Matthew Broderick, Bette Midler, Glenn Close, Christopher Walken,
Roger Bart, David Marshall Grant, Faith Hill
Yapımcılar: Donald De Line, Gabriel Grunfeld, Scott Rudin, Edgar J. Schrerick
Senaryo: Paul Rudnick (Ira Levin’in aynı adlı kitabından)
Görüntü Yönetmeni: Rob Hahn, Prodüksiyon Tasarımı: Jackson De Govia, Kurgu: Jay Rabinowitz
Kostüm Tasarımı: Ann Roth, Sanat Yönetimi: Peter Rogness, Müzik: David Arnold
Paramount Pictures – DreamWorks Pictures / UIP Filmcilik

Joanna Eberhart (Nicole Kidman) kendisini adeta bulutların üzerinde hissetmektedir. EBS Televizyon Grubunun tarihindeki en genç başkanı olmuştur. Kibar ve anlayışlı bir kocası, birbirinden güzel iki çocuğu vardır. Kısacası Joanna’nın hayatı mükemmel görünmektedir. Ta ki o felaket günü gelip de çevresindeki herşeyi darmadağın edinceye kadar... Felaketler dizisinin başlamasıyla birlikte önce işinden kovulur. Ardından evliliğinde sorunlar başlar. Hatta çocuklarının hangi okula gittiğini bile hatırlayamaz. Joanna artık elektroşok terapisinin adayı haline gelmiştir.

Joanna’nın sinirsel çöküşün eşiğine gelmesi üzerine karı-koca kafa kafaya vererek hayattaki önceliklerini yeniden gözden geçirirler ve büyük kentten ayrılmaya karar verirler. Connecticut eyaletindeki Stepford adlı cennet gibi bir kasabada hayata taptaze bir başlangıç yapacaklardır.
Oldukça tuhaf bir kasaba olan Stepford’da esrarengiz birşeyler olmaktadır. Joanna birtakım kuşkular duymaya başlar. Üstelik kuşkularında yalnız da değildir. Kasabaya sinirli yapılı ve çocuk ruhlu kocası Dave ile yeni taşınmış olan arkadaşı Bobbie Markowitz de (Bette Midler) aynı şeyleri düşünmektedir. Öte yandan muhafazakar ortağı Jerry ile oldukça gerilimli ilişkisini düzeltme umuduyla kasabaya yerleşen gay mimar Roger Bannister de burada neler olup bittiğini merak etmektedir.

Stepford’un sorunu kadınlarındadır. Hepsi çok güzel, mutlu ve ev işlerinde son derece beceriklidir. Koskoca gün boyunca birbirinden nefis kekler yaparlar, evi baştanbaşa temizlerler. Bahçeye çıkıp çim biçerler. Sonra da çocuklarla oynarlar. Tüm bunları yaptıktan sonra da gece olup kocaları işten döndüğünde en seksi iç çamaşırlarını giyip onların gönlünü hoş etmeyi başarırlar.

Kocalarına köle gibi itaat eden bu güzel kadınların halini görünce Joanna’nın huzursuzluğu giderek artmaya başlar. Gördüğü tablo karşısında rahatsız olmuştur. Buna karşılık kocası Walter halinden çok memnundur. Özellikle de kasabanın tam orta yerindeki görkemli malikanede faaliyet gösteren Erkekler Kulübü’ndeki ortamdan büyülendiği her halinden bellidir. Her lafının arasında, “Bu kasaba, bu evler, bu kulüp... Sanki bir rüya gibi... İşte hayat böyle olmalı...” deyip durmaktadır.

Ve Joanna Eberhart bu gidişatın sırrını çözmek için duruma el koyar!

Paramount Pictures ve DreamWorks Pictures’ın birlikte sunduğu “The Stepford Wives – Stepford Kadınları”nın yönetmenliğini Frank Oz üstlendi. Ira Levin’in aynı adlı kitabından Paul Rudnick’in senaryolaştırdığı filmin yapımcılığını Scott Rudin, Donald De Line, Edgar J. Scherick ve Gabriel Grunfeld gerçekleştirdi. Başrollerde Nicole Kidman, Matthew Broderick, Bette Midler, Christopher Walken, Faith Hill ve Glenn Close’dan oluşan güçlü bir oyuncu kadrosu yer aldı.

Hiç yorum yok: