Swing Vote - Molly rolünde Madeline Carroll

Molly rolünde Madeline Carroll

“Swing Vote”un yaşı küçük ama önemi büyük karakteri hiç kuşkusuz Bud Johnson’ın beşinci sınıf öğrencisi kızı Molly karakteriydi. Bu rolde Kaliforniya’ya bağlı Simi Valley’deki bir okulun altıncı sınıfında öğrenim gören 12 yaşındaki küçük oyuncu Madeline Carroll oynadı.

Küçük oyuncunun üstlendiği rolün filmde önemli yeri vardı. Ayrıca Kevin Costner, Kelsey Grammer, Stanley Tucci ve Nathan Lane gibi dev aktörlere karşı başarılı bir oyun ortaya koymasını gerektiriyordu. Rolünü hiç abartmadan oynayan Madeline Carroll, hem oyun gücü hem de sevimliliğiyle yapımcıların ve yönetmeninin kalbini kazanmasını bildi.

Filmin asıl başarısı baba-kız ilişkinin başarıyla verilmesine bağlı olduğunu söyleyen Joshua Michael Stern, “Onu açık çağrı yöntemiyle bulduk. Hani senaryo sayfasındaki karaktere tıpatıp uyan birisini bulduğunuz anda gerçekleşen küçük mucizeler vardır ya, Madeline’i görünce bunu hemen hissettim” diyor.

Daha önce “Resident Evil: Extinction” ve “The Santa Clause 3: The Escape Clause” adlı filmlerde küçük rollerde oynayan Madeline Carroll, senaryoyu okuyunca iyi bir rol olduğunu hemen anladığını söyleyerek duygularını şöyle dile getiriyor: “Okuduğum anda sanki bir ton tuğlaya çarpmış gibi oldum. Çok güçlü bir senaryoydu. Her çeşit duyguyla mikslenmiş harika bir komedide oynadığım için çok mutlu oldum.”

Ortak senaryo yazarı Jason Richman’ın bu karakterle ilgili yorumu şöyle: “Molly sadece 12 yaşındadır ama bilgelik düzeyi yaşının çok ötesindedir. Bu öykünün tek gerçek rehberlik ışığı gibi olduğunu söyleyebilirim. Kendi çapında idealleri vardır. Babası için esin kaynağı olmaya çalışırken inanç düzeyi yüksek küçük bir kız olduğunu görürüz.”

Küçük oyuncu Madeline Carroll da şunları ekliyor: “Molly’nin tek isteği babasının sorumlu ve bilinçli hareket eden bir insan olmasıdır. Dünyada olup bitenlere daha çok dikkat etmesini sağlamaya çalışır ama babasının umurunda değildir.”

Hiç yorum yok: