Stepford Kadınları Nicole Kidman Joanna Eberhart

KARİYER Mİ ÖZEL HAYAT MI?

“Stepford Kadınları”nın mizah boyutunun büyük kısmı, Nicole Kidman’ın canlandırdığı Joanna Eberhart karakterinden kaynaklanır. Kariyerinde hızlı aşama kaydederek uzman düzeyine gelen Joanna’nın özel hayatı ve kendisine ayıracak zamanı kalmamıştır. Arzulanan başarıya ulaşmanın nelere mal olacağının en canlı örneği haline gelmiştir. Buna karşılık Joanna’nın kocası Walter, bu küçük kasabada hayatından memnundur. Modern teknolojinin nimetleri sayesinde en sıradan erkeğin bile kendisini kral gibi hissetmesinin keyfini sürer.

Filmde Walter rolünde iki Tony ödüllü aktör Matthew Broderick kamera karşısına geçti. Genç aktör filmdeki Stepford konseptini çok sevdiğini belirterek bu konudaki düşüncelerini şöyle anlatıyor:

“Stepford erkekler için tam anlamıyla bir cennet gibidir. Örneğin kasabada sadece erkeklerin üye olabildiği bir Erkekler Kulübü kurulmuştur. Erkekler orada toplanıp purolarını tüttürürken bourbon şaraplarını yuduklamakta, özel ceketlerini giyerek kulübün üyesi olduğunu göstermektedir. Plazma ekranlı televizyonlar, bilgisayarlar, video oyunlarının her çeşidi emirlerine hazırdır. Orası üyelerin kendisini son derece rahat hissettiği gerçek bir erkek mekanıdır.”

Stepford erkeklerinin liderliğini eşi Claire ile uzun yıllardır bu kasabada yaşayan Mike Wellington yapmaktadır. Aynı zamanda Erkekler Kulübü’nün de kurucusu olan Mike Wellington rolünde kamera karşısına geçen Oscar ödüllü aktör Christopher Walken, Stepford kasabasındaki erkeklerin aslında büyük kentlerdeki modern erkeklerden farkı olmadığını vurgulayarak şunları söylüyor:

“Bu hayali kasabadaki erkeklerin, aslında birçok açıdan büyük kentlerdeki modern erkeklere benzerler. Son yarım yüzyılda meydana gelen toplumsal dönüşümler sonucunda erkeklerin kafası epeyce karıştı. Kendilerine geride kalmış, kadınlar tarafından seçilmeye başlamış hissettiler. Bu yüzden çılgına döndüler. Kasabadaki Erkekler Kulübü bu yüzden çok önemli. Erkeklerin bir araya geldiği, gönlünce eğlendiği, daha çok sayıda Stepford kadını üretmek için plan yaptığı bir yer orası...”

Hiç yorum yok: