“Secretariat”ın yönetmenliğine Randall Wallace getirildi

Walt Disney Pictures’ın önümüzdeki yıl için hazırladığı “Secretariat”ın yönetmenliğine Randall Wallace’ın getirildiği açıklandı. Senaryosunu Mike Rich’in yazacağı filmde, 1973 yılında üç kupa birden kazanan Secretariat adlı yarış atı ile sahibesi Penny Chenery’nin gerçek yaşam öyküsü anlatılıyor.

Disney geçtiğimiz yıl Chenery’nin yaşam öyküsüyle ilgili hakları satın almıştı. Filmin yapımcılığını Mayhem Pictures ortakları Mark Ciardi ile Gordon Gray gerçekleştirecek.

Filmde öyküsü anlatılan Penny Chenery, atlar hakkında çok az bilgisi olan bir anneydi. Kötürüm babasının ölümünden sonra Virginia’daki at çiftliğinin yönetimini üstlenmek zorunda kaldı. Secretariat isimli atın geleceğin şampiyonu olarak ortaya çıkışına kadar Chenery maddi açıdan son derece zor durumdaydı. Milyonlarca dolarlık miras borçları yüzünden neredeyse çiftliği satacak noktaya gelmişti.

Secretariat’ın gücüne inanan Penny Chenery hem çiftliği hem de atı kurtardı. Secretariat da üzerine düşeni yaparak, sırasıyla Kentucky Derbisi, Preakness ve Belmont Yarışları olmak üzere üç önemli yarışı ardarda kazanarak üç kupa birden getirdi. Böylece Chenery yarış dünyasının ilk first lady’si ünvanını elde etti.

Disney yetkilileri filmin prodüksiyonuna önümüzdeki yılın ilk günlerinde başlamayı planlıyorlar.

Hiç yorum yok: