Bud Johnson rolünde Kevin Costner

SEÇİM: MÜKEMMEL ADAYLARI BULMAK

“Kevin Costner’ın bugüne kadar edindiği ikonik film yıldızı kimliğini bozmanın, sıradan adam gibi olmasına izin vermenin harika olacağını düşündüm.”

- Joshua Michael Stern, Yönetmen

İçi doldurulması gereken 100’den fazla rol olduğu için casting (oyuncu bulma) süreci hayli yorucu geçebilirdi ama dikkatli bir çalışmayla filmin baş karakteri Bud Johnson’dan başlayarak hepsi kısa sürede yerli yerine oturtuldu.

Senaryo yazarı Richman filmin baş karakterini şu sözlerle tanımlıyor: “Bud Johnson karakteri aslında klasik anlamda sıradan insanı temsil eder. Politik sistemden gelen gürültüleri duyan, yıllar boyunca kendisine hep sözler verilen ama bu sözlerin hiçbirisinin tutulmadığını gören sıradan vatandaştır. Bu nedenle politik sisteme küsmüştür. Filmin asıl keyifli yanı, böyle bir vatandaşın politik fırtınanın tam göbeğine konulmasındadır.”

Bud Johnson rolünde Kevin Costner

Stern bu rol için hangi aktörü istediğini en başından beri çok iyi biliyordu. Bud Johnson karakteri için Kevin Costner’ı isteyen yönetmen bu tercihinin sebebini şu sözlerle açıklıyor:

“Kevin Costner’ın bu role tam uygun olacağını hep düşündüm. Her izleyicinin kolayca bağlantı kurabileceği sıradan insanı oynamakta üstüne yoktur. Bugüne kadar edindiği ikonik film yıldızı kimliğini bozmanın, sıradan adam gibi olmasına izin vermenin harika olacağını düşündüm.”

Sıradan insan rolünü ilginç bulduğunu ifade eden Kevin Costner ise şu yorumu yapıyor: “Bud klasik Amerikalı karakterdir. Hayatı boyunca hiçbir şeyi doğru düzgün yapamamış birisidir.

Sevimli bir adamdır ama kusurları vardır. Sürekli olarak bir işten diğerine geçiş yaptığı için hayatı bölük pörçüktür. Hayatının bir noktasında evlenip ayrılmıştır. Artık beşinci sınıf öğrencisi olan afacan ruhlu kızını büyütmeye çalışmaktadır.”

Hiç yorum yok: