Star Wars:: Klon Savaşları Karakterleri

STAR WARS: KLON SAVAŞLARI

KARAKTER TASVİRLERİ

Anakin Skywalker

Her ne kadar atılgan ve asi mizacı bir gün onu karanlık bir yola sürükleyecekse de, serüveninin bu noktasında, Anakin Skywalker idealist bir Jedi Savaşçısı, Galaktik Cumhuriyet’in bir önderi ve kahramanıdır. Kibirlik sınırındaki özgüveninden ötürü, cüretkar ve saldırgandır ama olgunlaştıkça bazen strateji ve ölçülülüğün kılıç çekmekten daha etkili olduğunu öğrenmiştir. Buna rağmen, Anakin’in ani tepkileri yüzünden, Yoda Usta, sivriliklerini törpüleme umuduyla onu yeni bir çırakla eşleştirir.

Anakin öğretmen rolüne soyunurken, nihayet Usta-Çırak (Padawan) ilişkisinin diğer yüzünü görür ve kendisinin eski ustası Obi-Wan Kenobi için yaratmış olduğu sorunları kavrar. Dik kafalı bir öğrenci olarak edindiği deneyimlerden yararlanan Anakin kendi çırağına iyi bir örnek olmakta kararlıdır; ama sıkıntılı durumlarda, yine de yiğitliğe ve içgüdülerine güvenir.

Obi-Wan Kenobi

Işın kılıcıyla ölümcül bir sanat savaşı uzmanı olsa da, Jedi Ustası Obi-Wan Kenobi barışçıl ruhludur. Şiddetin ve Klon Savaşları’nın yıkımının ortasında bile empati ruhuyla hareket eder. Çoğu zaman savaşmanın alternatiflerinin olduğunu bilir ve sadece Galaktik Cumhuriyeti’nin değer ve ideallerini savunmak için silahına sarılır.

Fevri eski öğrencisi Anakin’inle taban tabana zıt olan Obi-Wan en tehlikeli durumlarda bile sakin ve makul olup mantığa, disipline ve zekasına başvurur. Oysa Anakin’in bu durumlarda tercihi şiddettir. Anakin’in kısa süre önce Jedi Savaşçılığına yükseldiğini gören Obi-Wan şimdi bir zamanlar öğrencisi olan dostunun kendi dik kafalı öğrencisi Ahsoka Tano’yla cebelleşmesini izlemekten sonsuz zevk alır.

Ahsoka Tano

Henüz küçük bir bebekken Jedi Ustası Plo Koon tarafından bulunup Jedi Tapınağı’nda yetiştirilen Ahsoka, Jedi öğretilerinin çalışkan bir öğrencisidir ve kendini ustası Anakin Skywalker’a kanıtlamak istemektedir. Dik kafalı ve hevesli olduğu kadar masumiyet ve iyimserlik dolu bir kız da olan Ahsoka, gençlik coşkusunu ifade etmekte nadiren tereddüt eder… Ama diplomasi ve zamanlamanın inceliklerini öğrenmesi gerekecektir. Harika bir kılıç dövüşçüsü, gelişmekte olan bir taktisyen ve eleştirel düşüncede parlak bir zekaya sahiptir ama hâlâ gençtir ve henüz geleneksel mezuniyet yaşına ulaşmamıştır. Öte yandan, galakside gitgide artan çatışmalar yüzünden Jedi savaşçı gücü yetersiz kalmaktadır. Bu yüzden, Ahsoka yetenekleri sayesinde erken bir terfi alır.

Anakin’in atılganlığı ile Obi-Wan’ın sükuneti ve mantığı arasında bir yerde duran Ahsoka ön cephelere barışçıl zekasını yansıtır ve doğru zamanda yaptığı esprilerle, içgörüsel manevralarıyla savaşın yükünü hafifletmeyi bilir. Aldığı disiplinli eğitimin sonucu olarak, Ahsoka çoğu durumda kitaba ustasından daha çok uysa da, zaman zaman doğru dozda doğaçlama ve cesaret gösterisinin yerini hiçbir şeyin tutamayacağını çabucak öğrenir. Deneyimsizliğine rağmen emirleri sorgulamakta ve kendi görüşünü belirtmekte nadiren tereddüt etmesi Anakin için büyük bir utanç kaynağıdır.

Klon Birlikleri

Dış Dünya su gezegeni Kamino’da büyüyen ve eğitim alan bir klon askeri şaşmaz bir sadakatle Cumhuriyet’e hizmet etmek için vardır. Bu askerler acımasızlığı ve ölümcül yetenekleri yüzünden tüm galakside korku uyandıran kelle avcısı Jango Fett’in genetik şablonundan yaratılmıştırlar. Ortak genlere ve ortak bir misyona sahip olmalarına rağmen, klonlar hiçbir şekilde beyinsiz savaşçılar ya da Fett’in kopyaları değildirler. Her asker kendi eşsiz kişiliğinden büyük gurur duyar ve çoğu zaman bireyselliğini ortaya koymanın yollarını bulmak için çok şeyi göze alır. Kendilerine isim koymak, diğerlerinden ayrılmak için farklı saç stilleri ve dövmeler yaptırmak klonlar arasında yaygındır. Yoğun eğitim programları klonları galakside süregiden çatışmadaki rollerini sorgulamamaya şartlarken, kimi zaman şüphe ve pişmanlık gibi insani duyguların yükünü omuzlarında hissederler.

Asajj Ventress

Esnek ve ölümcül Asajj Ventress kötü kalpli Kont Dooku’nun güvenilir suikastçisidir. Kont, Klon Savaşları boyunca hile ağlarını örerken, Asajj gölgeler arkasından ona yardım eder. Resmi olarak bir Sith öğrencisi olmasa da, karanlık güçler konusunda iyi eğitim almıştır ve ikiz ışın kılıçlarını bir cerrah hassasiyetiyle ve öldürücü bir güçle kullanabilmektedir. Üstelik, sahip olduğu yılan kıvraklığı ve şeytani kurnazlığı onu en deneyimli Jedi Savaşçıları için bile ölümcül bir düşman yapmaktadır.

Tüm yaşamı boyunca maruz kaldığı zulüm, kötü yüreğinden tüm şefkat duygusunu silip atmıştır. Kendi kanlı dünyasının kötülüğüyle kavrulduğu için çok derinlerine işlemiş öfke ve gizlenemez kızgınlığı Asajj’ı karanlık yolda tutmakta ve karanlık güçlerini beslemektedir.

Hiç yorum yok: