Harry Potter’ın yerini “Twilight” aldı

Warner Bros.’un 21 Kasım’da gösterime çıkartmayı planladığı “Harry Potter and the Half-Blood Prince”in gösterimini sürpriz bir kararla 2009 Temmuz’una bırakmasının ardından boşalan yeri Summit Entertainment’ın merakla beklenen vampir filmi “Twilight” dolduracak.

Stephenie Meyer imzalı dört vampir kitabı serisinin ilkinden uyarlanan “Twilight”ın 12 Aralık günü gösterime girmesi ve başrolünde Keanu Reeves’in oynadığı 20th Century Fox yapımı “The Day the Earth Stood Still” ile mücadele etmesi planlanmıştı. Warner Bros’un “Harry Potter”ı önümüzdeki yıla bırakması üzerine Summit’çiler hemen filmi 21 Kasım’a çektiler.

Summit Entertainmet CEO’su Rob Friedman konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ortada ‘Harry Potter’ gibi dev bir film serisi olunca mümkün olduğunda uzak kalmamız gerekiyordu. Bu nedenle 3 hafta sonrasını planlamıştık. Warner’ın bu kararı, bize filmimizi 3 hafta önceye çekme fırsatını getirdi. Kitapların hayranları özellikle Comic-Con fuarında bu filme bir an önce kavuşmak istediklerini söylüyorlardı. Karşımıza çıkan böyle bir fırsatı kaçırmamamız gerektiğini hissettik.”

“Twilight” kitapları her ne kadar J.K. Howling’in “Harry Potter” serileri düzeyinde satılmasa da gözlemciler iki fantezi serisi arasında kıyaslama yapıyorlar. “Twilight” kitaplarında yetişkinlik çağının eşiğindeki gençlerin, özellikle de kadınların ağırlığı olduğu biliniyor. Aylardır internet ortamında çok fazla tartışılan “Twilight”ın film versiyonunda kamera arkası ekipleri de büyük oranda kadınlardan oluştu. Yönetmenliğini Catherine Hardwicke’in üstlendiği filmin senaryosunu Melissa Rosenberg ile Karen Rosenfelt yazdılar.

Summit Entertainment yetkililerinin verdiği bilgiye göre, 3000’den fazla salonda gösterime girecek filmin tek güçlü rakibi, gösterimi 26 Kasım’dan 21 Kasım’a çekilen Walt Disney’in yeni animasyonu “Bolt” olacak.

Hiç yorum yok: