Demokrat Parti adayı Donald Greenleaf rolünde Dennis Hopper

Demokrat Parti adayı Donald Greenleaf rolünde Dennis Hopper

Filmin bir başka önemli karakteri olan Demokrat Parti adayı Donald Greenleaf rolünde ise Dennis Hopper kamera karşısına geçti. Deneyimli aktör uzun kariyeri boyunca Hollywood’un en klasik filmlerinde boy göstermiş; “Rebel Without a Cause”, “Easy Rider” ve “Hoosiers” gibi filmlerde zor rollerin üstesinden gelmişti. Demokrat Parti adayı rolü ona da farklı fırsatlar sunuyordu. Hopper’ın oynadığı Demokrat aday Donald Greenleaf karakteri, bir politik adayda olması gereken sağlamlık ve kararlılık gibi özelliklerin hepsine sahipti. Tıpkı rakibi Başkan Boone gibi seçimin ortada kalması nedeniyle onun da başı dertteydi.

Rolünü çok sevdiğini ve sevgiyle kucakladığını söyleyen Dennis Hopper, “Swing Vote” projesiyle ilgili olarak şu yorumu yapıyor: “Senaryosundan büyük keyif aldım. Böyle bir filmde yer almaktan ve Kevin ile yeniden birlikte çalışmaktan gurur duyuyorum. Onunla çalışmayalı çok uzun süre olmuştu. En son 12 yıl önce ‘Waterworld’de çalışmıştık.”

Kadro kurma sürecinin bir sonraki adımı, Başkan adaylarını çevreleyen sağ kollarının bulunması oldu. Bu noktada en önemli hususun “birbirini bütünleyecek çiftler bulmak” olduğunu ifade eden Joshua Michael Stern, “Dennis Hopper’a en uygun kontrastının kim olabileceğini kendi kendimize sorduğumuzda cevabın Nathan Lane olduğu hemen ortaya çıktı. Böylece Demokrat aday Greenleaf’in sağ kolu Art Crumb rolünü ona verdik” diyor.

Demokrat Kampanya Menejeri Art Crumb rolünde Nathan Lane

Filmde Demokrat adayın kampanya menejeri Art Crumb rolünde kamera karşısına geçen Nathan Lane, oynadığı karakterin özelliklerini şu sözlerle yorumluyor:

“Art Crumb kelimenin tam anlamıyla işkolik bir adamdır. Ömrü boyunca bir kampanyadan diğerine koşmuştur. Ancak şansı bir türlü yaver gitmediği için geçmişte acı deneyimleri olmuştur. Bu kampanyada artık kazanmak ister. Kazanmaya bu kadar fazla ihtiyaç duyan bir adamı oynamak benim için ilginç bir deneyim oldu.”

Cumhuriyetçi Kampanya Menejeri Martin Fox rolünde Stanley Tucci

Art Crumb’un seçimdeki en sıkı rakibi elbette ki, Cumhuriyetçi Parti ekibinin kampanya menejeri Martin Fox’tur. İkisi arasında saygı çerçevesinde bir ilişki vardır ama Art aslında Fox’tan hiç hoşlanmaz. Onu fazla üçkağıtçı ve kurnaz bulur. Ancak farklı kutuplarda da olsa aynı alanda çalıştıkları için ikisi arasında tuhaf bir dostluk oluşmuştur.”

Martin Fox rolünde kamera karşısına geçen Stanley Tucci, portresini çizdiği karakter için şu yorumu getiriyor: “Martin Fox istediğini alma konusunda engel tanımayan acımasız bir mükemmelcidir. Böyle sıkı çizilmiş karakterleri her zaman sevmişimdir. Yaptıkları her davranış ile komedi boyutunu getirdiklerini düşünürüm. Uzağı iyi göremeyen insanlar oldukları için davranışları da ekstrem boyutlarda olur. Açıkça ifade etmeliyim ki, uzun zamandır böylesine iyi bir politik komedi ne okudum, ne de gördüm.”

Hiç yorum yok: