“SWING VOTE – OYUM KİME?”

“SWING VOTE – OYUM KİME?”

12 Eylül’de Sinemalarda

Yönetmen: Joshua Michael Stern
Oyuncular: Kevin Costner, Madeline Carroll, Paula Patton, Kelsey Grammer, Dennis Hopper, Nathan Lane, Stanley Tucci, George Lopez, Judge Reinhold
Senaryo: Jason Richman, Joshua Michael Stern
Yapımcılar: Jim Wilson, Kevin Costner
Görüntü Yönetmeni: Shane Hurlbut, Prodüksiyon Tasarımı: Steve Saklad
Kostüm Tasarımı: Lisa Jensen, Kurgu: Jeff McEvoy
Set Dekorasyonu: Marcia Calosio, Özgün Müzik: John Debney
Touchstone Pictures / UIP Filmcilik

Oyunuzun hiçbir işe yaramadığını düşünürken işe yarayacak tek oy olduğu ortaya çıkarsa ne olur?

Başkanlık yarışının kaderinın sıradan bir vatandaşın tek oyuna kalması küçük bir kasabada meydana gelen kargaşayı anlatan sevimli bir komedi çalışması…

Bud Johnson (Kevin Costner) hayatının elinden kayıp gittiğini düşünen bira tutkunu, soğuk, duygusuz ve ilgisiz bir adamdır. Hayatındaki tek değerli varlığı, evi başarıyla çekip çeviren 12 yaşındaki çok bilmiş bıcırık kızı Molly’dir (Madeline Carroll).

Ülkedeki Başkanlık seçimlerinin yapılacağı gün baba-kızın hayatı bir anda değişir. Seçimlerdeki zincirleme gelişmelerin sonucunda tüm seçimin kaderi tek bir kişinin oyuna kalmıştır: Politikaya ve dünyadaki gelişmelere zerre kadar ilgi duymayan Bud Johnson’un tek oyuna…

Herkesin dünyayı değiştirecek güce sahip olduğunu keşfeden bir baba ile kızının yolculuğuna esprili bir yaklaşım getiren “Swing Vote”un yönetmenliğini Joshua Michael Stern üstlendi. Yapımcılığını Jim Wilson ile Kevin Costner’ın gerçekleştirdiği filmin senaryosunu Jason Richman ile Joshua Michael Stern birlikte yazdılar.

Seçimlerin kaderini belirleyecek tek oyun sahibi Bud Johnson rolünde Kevin Costner’ın oynadığı filmde, Johnson’un afacan kızı Molly rolünde Madeline Carroll kamera karşısına geçti.

Cumhuriyetçi Başkan Andrew Boone rolünde Kelsey Grammer, Demokrat rakibi Donald Greenleaf rolünde Dennis Hopper oynadılar. Demokratların üstüste yedi seçim kaybetmiş kampanya menejeri Art Crumb’un portresini Nathan Lane çizdi. Cumhuriyetçi Başkanın kurnaz ve üçkağıtçı kampanya menejeri Martin Fox karakterini Stanley Tucci oynadı.

Filmin diğer önemli karakterlerinden, ileride büyük televizyon kanallarında çalışma beklentileriyle dolu yerel televizyon habercisi Kate Madison rolünde Paula Patton oynarken, New Mexico’ya bağlı küçük Texico kasabasındaki yerel televizyon kanalının “görmüş geçirmiş” patronu John Sweeney rolünde George Lopez kamera karşısına geçti.

Hiç yorum yok: