Swing Vote: Çekim Mekanları

KAMPANYA SÜRECİ: MEKANLAR, MEKANLAR, MEKANLAR

Bud ile Molly’nin hayatı New Mexico eyaletine bağlı Texico kasabasında geçer. Bu küçük kasabada oldukça düşük profilli, olaysız ve sıradan görünümlü bir yaşamları vardır.
Filmde sözü edilen gerçek Texico kasabası, Teksas / New Mexico sınırında bulunan Curry County bölgesindeydi. Ancak bu küçük kasaba, uzun metrajlı film prodüksiyonu gerçekleştirmek için biraz fazla uzaktı. Bu yüzden film yapımcılarının bu kasabanın yerini tutacak başka bir mekana ihtiyaçları vardı.

Film yapımcıları aradıkları çözümü Albuquerque kentinin güneyinde yer alan küçük bir kasabada buldular. Adeta terk edilmiş görüntüsü veren bu küçük kasaba en uygun mekanlara sahipti. Kasabada yaşayan az sayıda insan da film yapımcılarını sıcak karşılayınca çekimlerin orada yapılması için hiçbir sorun kalmadı.

Yönetmen Joshua Michael Stern, seçilen kasabayla ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getiriyor: “Kasaba o kadar mükemmeldi ki, yönetmene ve set çalışanlarına olağanüstü esneklik sunan bir yapısı vardı. Şurası olur, burası olmaz gibi sıkıntıları hiç yaşamadık, çünkü kasabanın her köşesi film için tam uygundu. Çekim tekniği açısından en harika yönü de, kameranın gördüğü her yeri çekebiliyor oluşumuzdu. Çerçeveye yanlışlıkla başka bir şey girdiğinde bile daha fazla derinlik katıyordu. Filmi hiçbir kısıtlama olmadan tam istediğim gibi çekmek, beni fazlasıyla doyuma ulaştırdı diyebilirim.”

Seçimde yarışan iki politik partinin Bud Johnson’un kimliğini öğrenmesiyle birlikte bu sessiz sakin kasaba bir anda işgale uğrar. Her iki partinin adamları da, her ne pahasına olursa olsun Bud Johnson’un oyunu kendi tarafına çekmek istemektedir. Kasabada aniden başgösteren sirk benzeri ortam, haber yapmak isteyen medya ordusunun, kampanya destekçilerinin ve özel ilgi gruplarının ardarda gelmesiyle tam bir kaosa dönüşür.

Prodüksiyon tasarımcısı Steve Saklad açısından bu ortam, iki farklı dünyanın çatışmasını temsil ediyordu. Ünlü tasarımcı nasıl bir yaklaşım sergilediğini şu sözlerle açıklıyor:

“Bu karmaşa meydana gelmeden önce küçük kasabadaki yaşamın nasıl olduğunu göstermek istedik. Sessiz, sakin ve huzurlu bir ortamı izleyiciye sunmayı hedefledik. Dış güçlerin gelmesiyle birlikte bu küçük kasabada tam bir kırmızı, beyaz ve mavi patlaması (ABD bayrağı renkleri) meydana gelmeliydi.”

Steve Saklad sözlerine şöyle devam ediyor: “Politik gösterileri verirken politik spektrumun tüm taraflarını sunmaya özen gösterdik. Yaşama hakkının ayrılmaz bir parçası olan seçimlerde tercih yapma hakkını vurgulamaya çalıştık. Bu öyküyü anlatırken öncelikli hedefimiz, iki parti arasından herhangi bir tanesinin yanında yer almamak, tarafsız kalmaktı.”

Hiç yorum yok: