The Chronicles of Riddick”in çekim günleri

SIRA BASILICA UZAY GEMİSİNDE

Filmin konusunun büyük kısmının geçtiği Basilica uzay gemisinin iç mekan setleri de gözalıcı şekilde hazırlandı. 76 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğinde ve 13 metre yüksekliğindeki bu setler, ayrıca kısaca CGI olarak bilinen bilgisayar çıkışlı görüntüler aracılığıyla zenginleştirildi.
Basilica uzay gemisi setinin inşaatına 2003 yılının Ocak ayında başlandı. Haziran’da başlayan çekimlerin sonrasında bile devam etti. İnşaat koordinatörü Jan Kobylka’nın verdiği bilgiye göre, o yılın Mart ayında bir büyüklük rekoru kırıldı ve Vancouver’da kurulan en büyük film seti ünvanını “The Chronicles of Riddick” elde etti. Sözkonusu rekor, o güne kadar “X-Men 2”in setine aitti.

“Chronicles” için yaratılan dünyaların istatistik rakamlarının tamamı müthiş boyutlardaydı. Uzay gemisinin yapımı için 3.500 metreküp kereste, 1.000 litre boya kullanıldı. 275 marangoz, 75 boya ustası, 85 heykeltraş ve kalıp ustası görev yaptı. Işıklandırmanın sağlanması için 110 jeneratör devreye girdi. Setlerin her yerine 400 mil uzunluğunda elektrik kablosu döşendi. Standart filmlerde 10 ışık operatörü görev yaparken “The Chronicles of Riddick”in en yoğun çekim günlerinde çalışan ışık operatörü sayısının 42’yi bulduğu görüldü.

Holger Gross sadece filmin dev setlerinin tasarımını yapmakla yetinmeyip aynı zamanda bu setlerde yer alan fiziksel objelerle de yakından ilgilendi. Bunlar arasında silahlar ve teknolojik unsurlar başı çekiyordu. Ayrıca Riddick’in bıçak koleksiyonu, Necro dünyasının yerçekimiyle işleyen silahları, Slam hapishanesindeki gardiyanların kullandığı işkence aletleri, Necro miğferleri, Merc silahları, Helion gazlı tüfekleri, Kyra’nın çizmelerindeki bıçaklar gibi araç-gereçler de Holger Gross’un tasarımını üstlendiği ayrıntılar arasındaydı. Herşey öncelikle sanat departmanı tarafından tasarlandı. Daha sonra Tom Tomlinson ve ekibi tarafından üç boyutlu gerçek şekline dönüştürüldü.

Hiç yorum yok: