The Stepford Wives Filmi Kostümleri

GİYSİLER NASIL HAZIRLANDI

Stepford kasabasının dünyevilikten uzak havasını giysiler aracılığıyla vermeyi hedefleyen kostüm tasarımcısı Ann Roth, Nicole Kidman için çok ince tüllerle işlenmiş havada uçuşan bir gece kıyafeti hazırladı. Nicole Kidman’ın giydiği bu giysi sayesinde portresini çizdiği Joanna karakterinin Barbie bebek ile Cinderella karışımı bir görünüm kazanması sağlandı. Fildişi renkteki bu kıyafetin, Nicole Kidman’ın ten rengiyle uyum sağlamasıyla gerçekdışı bir görüntü elde edildi.

Filmin kostüm tasarımlarıyla ilgili olarak Nicole Kidman’ın düşünceleri şöyle: “Kostüm tasarımlarının hepsi kelimenin tam anlamıyla özgün yaratıclık örneğiydi. Ann Roth’un tüm tasarımlarında çok belirgin bir vizyonu vardır. Bu nedenle bu filmde görev yaptığı için çok şanslıydık. Tasarımlarının ne kadar doğru olduğunu gördükten sonra onunla her filmde çalışmayı isterdim.”

Erkeklerin giydiği pantolon ve smokin ceketlerine gelince... Ann Roth bunları tasarlarken Lily Pulitzer’ın kumaşlarından ve bu tipteki kulüp partilerinde görülebilecek ekose desenli ince pamuklu kumaşlardan esinlendi. Bu çalışma sonucunda ortaya çıkan kıyafetler için söylenebilecek en iyi sözcük, haddinden fazla pahalı görünümlü kıyafetler oldu. Görkemli set dekorasyonlarından göz alıcı kostümlere ve seçkin dans koreografilerine kadar herşeyiyle bu dans partisi sahnesinin Stepford toplumunu ve ideallerini bütünüyle yansıttığı görüldü.

Hiç yorum yok: