Morning Light Belgesel

Morning Light

Türü: Belgesel
Yönetmen: Mark Monroe
Tim: Chris Banning, Graham Brant-Zawadzki, Chris Clark, Charlie Enright
Senaryo: Mark Monroe
Yapımcı: Morgan Sackett
Yapım Stüdyosu: Walt Disney Pictures
Gösterim Tarihi: 17 Ekim 2008

Onbeş genç denizci… Altı aylık yoğun eğitim süreci… Ödül kazanmak için tek bir şans…

Bu gerçek yaşam belgeselinde ergenlik çağındaki beş cesur genç erkek ve kızın hayatlarının ilk büyük macerasına atılmasının gerçek öyküsü anlatılır. Açık okyanuslarda düzenlenen ve yüksek performans gerektiren TRANSPAC adlı yarışmaya katılan “Morning Light” adlı tek direkli yelkenli geminin mürettebatı, deneyimli profesyonellere karşı mücadele edecekleri 2300 millik müthiş bir mücadeleye girerler.

Hawaii’de dünyaca ünlü öğretmenlerden aldıkları ilk eğitim seanslarından açık denizlerdeki cesaret sınavına kadar her aşamada bu 15 genç insan, ekip ruhunun tek tek üyelerden daha önemli olduğunu öğrenirlerken kendi aralarında kırılması imkansız bir bağlılık oluştururlar.

Yönetmenliğini ve kurgusunu 2004 yapımı sörf belgeseli “Riding Giants” ile adını duyuran ve son dönemde “Amazing Journey: The Story of Who” adlı rock belgeseline imza atan Mark Monroe – Paul Crowder ikilisinin yaptığı “Morning Light”, her kesimden izleyiciye olağanüstü macera duygusu yaşatacak bir belgesel çalışma…

Notlar:

Yarış timinde çeşitli üniversitelerden öğrenciler yer aldı. Hepsi 23 yaşın altında olan ekip üyeleri arasında bir Harvard mezunu, Amerikan Deniz Akademisinde görev yapan bir antrenör ve Ticari Deniz Akademisinin bir üyesi vardı.

Roy E. Disney, Transpac’ta 16 kez yarıştı. En iyi finiş derecesini 1999 yılında elde ederek birinci oldu. En kötü derecesi ise, 1977’de çok zorlu geçen 17 günlük yolculuğun sonunda aldığı 27.lik oldu.

Hiç yorum yok: