Riddick Günlükleri Eleştirileri

FİLMLE İLGİLİ NELER DEDİLER

“The Chronicles of Riddick – Riddick Günlükleri”nin çekimleri toplam 130 gün devam etti. Aylar süren çalışma sonucunda filmi bitiren oyuncular ve teknik ekipler, artık geriye bakıp nelerin başarıldığına bakmaya ve bundan sonrasında izleyicinin tepkisinin ne olacağını beklemeye hazırdılar.

Prufier rolünde oynayan Linus Roache, filmle ilgili görüşlerini şu sözlerle anlatıyor: “Bu dev bir projeydi. Filmi izleyenler vizyonunun genişliğini ve ortaya konulan çalışmanın büyüklüğünü tam anlamıyla hissedebilecekler. Filmin detaylarında büyük miktarda sevgi var. Asla gözardı edilmesi mümkün olmayan büyük bir sevgi bu...”

Kraliçe Vaako rolünü üstlenen Thandie Newton’un düşünceleri ise şöyle: “İzleyicinin ne hissedeceğini şu an için tahmin edemiyorum. Ancak kişisel düşüncemi soracak olursanız, bu tarz filmlerden beklenebilecek herşeyin var olduğunu söyleyebilirim. Büyük aksiyon sahnelerinin ve süper efektlerin yanısıra gerçek bir derinlik sözkonusu. Filmin karakterlerinin ihtiyaçlarına, isteklerine ve tutkularına yürekten inanıyorum. Ayrıca bu filmle birlikte gelen başka bir sürpriz de, bu kadar karanlık bir dünyanın aslında ne kadar büyük miktarda keyif ve eğlence potansiyelini barındırdığıdır.”

“The Chronicles of Riddick”in başarısında Vin Diesel’in filme bağlılık ve kararlılığının önemli katkısı oldu. Vaako rolünü üstlenen Karl Urban, bu konudaki düşüncesini şöyle anlatıyor:
“Vin gerçekten harika bir insan. Projenin başlangıç aşamasında onunla bir akşam yemeği yemiştik. Tam beş saat boyunca bıkmadan usanmadan aralıksız filmi anlattı. Odaklanması inanılmaz düzeydeydi. Vin Diesel gibi büyük starların büyük çoğunluğu sadece rolüne odaklanırken o filmin tamamını düşünüyordu. Her karakterin pırıl pırıl parlamasını istiyordu. ‘The Chronicles of Riddick’ belki David Twohy’nin filmidir ama Vin Diesel’in de hayalinin gerçekleşmesidir.”

Vin Diesel ise bu kadar olumlu övgü karşısında kendi deneyimlerinden örnek vererek şunları söylüyor: “Yıllar önce ‘Saving Private Ryan’ adlı filmde oynarken küçük rollerde oynayan aktörlerin nasıl teşvik edileceğini birinci elden öğrenme fırsatını bulmuştum. Benim o filmdeki rolüm sadece 30 dakikaydı ve filmin 30. dakikasında ölüyordum. Ancak Steven Spielberg ile Tom Hanks beni öyle çok teşvik ettiler ki, rolüm çok küçük olduğu halde kendimi filmin başarısı için herşeyi vermeye mecbur hissettim. Bu filmde küçük rollerde oynayan arkadaşları da ben teşvik ettim.”

Vin Diesel ile David Twohy’nin sağlam dostluğunun ikisi arasındaki iş ilişkisine de yansıması, filmin her aşamasında kendisini gösterdi. Yönetmenle başrol aktörü arasında bir çeşit ‘telepatik anlaşma’ modeli olduğu görüldü. Bu durum diğer oyuncuların performansına olumlu şekilde yansıdı.

“The Chronicles of Riddick – Riddick Günlükleri” ile ilgili son sözleri ise yapımcı Scott Kroopf şu sözlerle söylüyor: “Vin Diesel bu filmin yapım sürecinde çok büyük işler başardı. Kreatif aşamaların herbirisiyle yakından ilgilendi. Bu öykünün yaratılmasına yaptığı katkıları anlatabilmek için kelime bulamıyorum. Filmdeki herşeyin kusursuz düzeyde olabilmesi ve bir hayalin gerçekleşebilmesi için herkesi cesaretlendirdi. Zaten onda diğer insanları inandırma yeteneği fazlasıyla vardır. Bu sayede çok farklı dünyaları sıfırdan yaratabilme olanağını bulduk. Bunda David ile Vin’in önemli payı var.”

Hiç yorum yok: