Ashecliffe Filmi Hakkında Bilgiler

Ashecliffe

Yönetmen: Martin Scorsese
Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Michelle Williams
Senaryo: Laeta Kalogridis, Steven Knight
Yapımcılar: Martin Scorsese, Brad Fischer, Mike Medavoy, Arnie Messer
Görüntü Yön.: Robert Richardson
Kurgu: Thelma Schoonmaker
Yapım Stüdyosu: Paramount Pictures, Columbia Pictures
Gösterim Tarihi: 2 Ekim 2009

Daha önceki adı “Shutter Island” olan “Ashecliffe”in yönetmenliğini Martin Scorsese üstlendi. Dennis Lehane’in 2003 yılında yazdığı “Shutter Island” adlı romanından uyarlanan filmin başrolünde Leonardo DiCaprio var. Çekimlerine 2008 yılı Mart ayında başlanan filmin gösterim tarihi 2 Ekim 2009 olarak belirlendi.

Filmin Konusu:

Massachusetts’te kriminal akıl hastalarının tedavi gördüğü adadaki hastanede bir hastanın ortadan kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı iki polis müdürü üstlenmiştir. Adada başlayan isyanın üzerine bir de kasırga eklenince iki polis müdürünün başı derde girecektir.

Prodüksiyon Süreci:

Dennis Lehane’in 2003 yılında kaleme aldığı “Shutter Island”ın film yapım hakları, aynı yıl Columbia Pictures tarafından satın alındı. Ancak bir süre sonra yazara geri verildi. Bunun üzerine yazarın hukuk temsilcileri, Phoenix Pictures adlı prodüksiyon şirketine sattılar. Phoenix Pictures yetkilileri, film uyarlamasını yapması için senaryo yazarı Laeta Kalogridis ile anlaşma yaptılar. Proje bir yıl boyunca geliştirme sürecinde kaldı. 2007 Ekim ayına gelindiğinde filmin Columbia Pictures ve Paramount Pictures ortak yapımı şeklinde hayata geçirilmesine karar verildi.

Daha önce üç filmde beraber çalışan Martin Scorsese – Leonardo DiCaprio ikilisi, dördüncü kez işbirliği yapmak için “Shutter Island”ı seçtiler. Massachussets, Connecticut ve Nova Scotia gibi bölgelerde mekan taraması yapılan filmin çekimine 6 Mart 2008’de başlandı.

Massachusetts eyaletine bağlı Taunton’da yapılan çekimlerde, Amerikan ordusunda görev yapan bir askerin portresini çizen DiCaprio’nun 2. Dünya Savaşı’yla ilgili flashback sahneleri çekildi.

Taunton’da bulunan Whittenton Mills tesislerindeki eski endüstriyel binalarda ise Nazilerin Dachau Toplama Kampı’yla ilgili çekimler gerçekleştirildi. Hastaneyle ilgili çekimler eski Medfield Eyalet Hastanesi’nde yapılırken öyküde sözü edilen ada çekimleri de Peddock Adasında hayata geçirildi. Filmin çekimleri 2 Temmuz 2008’de tamamlandı.

Kim Hangi Rolde

Leonardo DiCaprio, ortadan kaybolan hastanın soruşturmasını üstlenen Polis Müdürü Teddy Daniels’in portresini çizdi.

Mark Ruffalo, Teddy’nin partneri Polis Müdürü Chuck Aule rolünde oynadı.

Hastanenin başhekimini Ben Kingsley canlandırdı.

Teddy Daniels’in karısı rolünde Michelle Williams kamera karşısına geçti.

Hastane doktorlarından birisi rolünü Max von Sydow üstlendi.

Kriminal akıl hastalarından birisini Jackie Earle Haley oynadı.

Hiç yorum yok: